Dužnika vozili u gepeku i natjerali ga da u šumi u Zagorju sebi iskopa grob

Objavljeno, 29. travnja 2022. Crna kronika
# Foto: POLICIJA / Prtljažnik u kojem su vozili jadnog čovjeka
AUTOR
Redakcijski tekst

Policija je uhitila trojicu muškaraca koje se tereti da su oteli dužnika, iznuđivali ga za novac i natjerali da iskopa vlastiti grob.

Kako su u petak priopćili, tri muške osobe starosti 53, 32 i 42 godine terete se za iznuđivanje i protupravno oduzimanje slobode 35-godišnjaku iz Zagreba.
 
Sumnja se da su se ovaj tjedan muškarci (53 i 32) našli sa žrtvom na području Malešnice te su ga pokazivanjem hladnog i vatrenog oružja prisilili na ulazak u automobil zagrebačkih oznaka, pa su se svi vozilom uputili na područje Krapinsko-zagorske županije gdje ih je čekao osumnjičeni 42-godišnjak.

U strahu za život

“Za vrijeme putovanja, prijetili su mu vatrenim oružjem, a po dolasku na adresu prebivališta osumnjičenog 42-godišnjaka, posjeli su ga u drugi automobil u koji su ušli i svi osumnjičeni te se vozilom uputili na obližnje izolirano područje.

Po dolasku, osumnjičeni (53 i 42) su na razne načine kod oštećenog izazivali strah, brigu i poniženost da bi mu naposljetku naredili da si kopajući priredi mjesto na kojem će skončati, odnosno da iskopa vlastiti grob, a što je u konačnici i učinio u strahu za vlastiti život.

Nakon određenog vremena, verbalnih i fizičkih napada, 32-godišnjak je predložio „svojim prijateljima“ da puste oštećenog u vjeri da može prikupiti novac koji od njega potražuju te su ga prisilili da uđe u prtljažnik i vratili se natrag do vozila sa kojim su došli do Zagorja.

Za vrijeme putovanja prema Zagrebu, osumnjičeni su i dalje prijetili 35-godišnjaku postavljajući mu uvjete koje mora ispuniti, a na koje je on pristajao zbog straha. Idućeg dana, oštećeni je pribavio zatraženi novčani iznos te ga donio na dogovoreno mjesto, točnije u ugostiteljski objekt na području Črnomerca.

Tromblonske mine

Tamo su ga čekali osumnjičeni (53 i 32) i još dvojica muškaraca. Policijski službenici proveli su prikrivenu policijsku radnju „klopka“ kojom prilikom su tijekom primopredaje novca uhićena četvorica muškaraca, dok je na području Zagorja uhićen jedan osumnjičenik.
 
Pbavljene su pretrage domova osumnjičenih te su pronađeni predmeti i tragovi koji se povezuju s navedenim kaznenim djelima, dok su kod 42-godišnjaka pronađene i tri tromblonske mine te će protiv njega biti podnijeta kaznena prijava za ilegalno oružje.
 
Tijekom kriminalističkog istraživanja je utvrđeno kako dvojica uhićenih muškaraca koji su se nalazili u društvu s osumnjičenima u kafiću na Črnomercu nisu počinitelji kaznenih djela te su pušteni na slobodu. Trojica osumnjičenih su predani pritvorskom nadzorniku”, otkrili su danas iz policije.


Tagovi: ISKOPA GROB IZNUDA OTELI DUžNIKA OTMICA

NEDAVNO OBJAVLJENO