Duško u dućanu pazio da ne ukrade previše, ali priznaje da je krivo računao

Objavljeno, 29. kolovoza 2023. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Dušku (31) prijeti deset mjeseci bezuvjetnog zatvora zbog krađe više proizvoda iz Konzuma vrijednih oko 1200 kuna.

Prema optužnici koja je podignuta ovih dana, on je još u kolovozu 2016. godine oko 13.50 sati u Zagrebu, Zagrebačka avenija 108, u nakani neovlaštenog stjecanja tuđih predmeta, ušao u trgovinu „Super Konzum“, te s prodajnih polica uzeo i za sebe zadržao više stvari.

Ukrao je, tako, deset paketa tunjevine Rio Mare, tri šampona H&S, energetski napitak Burn, dva komada hrane za mačke Whiskas, gel za kosu Taft, dimljenu šunku Pik, slaninu Belje, salamu od jelena, bosanski sudžuk, češnjovku, salamu rustika s plijesni, pakiranje toaletnog papira Zewa.

Duško je tijekom istrage priznao krađu i objasnio kako je zbrajao cijene i dobro pazio da ukupna vrijednost ukradene robe ne prelazi 1000 kuna. U tom slučaju, naime, nema kaznenog progona po službenoj dužnosti, već ga trgovina mora privatno tužiti.

Zaštitar ga zaustavio

No, Duško se ipak preračunao, što je na koncu i priznao tijekom ispitivanja u državnom odvjetništvu.

“Točno je, ukrao sam tu robu iz Konzuma i stvarno sam pazio da vrijednost ne prelazi iznos od tisuću kuna. No, preračunao sam se jer sam u Konzumu uzeo i torbu u koju sam stavljao ukradene stvari, a to sam zaboravio uračunati“, skrušeno će Duško.

Zaštitar ga je zaustavio s ukradenom robom i pozvao policiju. Kako je Duško ranije već osuđivan zbog krađe, tužitelji za njega traže 10 mjeseci bezuvjetnog zatvora.

Inače, u trgovačkim lancima sve je više krađa robe male vrijednosti, kad lopovi paze da vrijednost ne prelazi 1000 kuna. Prema procjeni sektora trgovine Hrvatske gospodarske komore, trgovački lanci godišnje zbog krađa gube više od 1 posto prometa.


Tagovi: 1000 KUNA KONZUM KRAđA LOPOV OPTUZNICA

NEDAVNO OBJAVLJENO