DOBILA GODINU DANA BEZUVJETNO

Đurđica u mraku i gustoj magli usmrtila pješaka na cesti. Mora u zatvor

Objavljeno, 27. svibnja 2020. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Đurđica (60) pravomoćno je osuđena na godinu dana bezuvjetnog zatvora jer je automobilom usmrtila pijanog pješaka (62) koji se kretao cestom u mraku i gustoj magli.

Teška nesreća dogodila se u prosincu 2014. godine oko 18.20 sati na cesti između Hercegovca i Velikih Zdenaca kod Garešnice.

Kako je priopćila policija, “za vrijeme mraka i guste magle 62-godišnji mještanin Velikih Zdenaca kretao se pješice cestom iz smjera Hercegovca u pravcu Velikih Zdenaca”.

Na njega je prednjim desnim krajem naletio renault clio bjelovarskih oznaka kojim je u istom smjeru upravljala vozačica.

“Usljed siline udara pješak je odbačen na vjetrobransko staklo, nakon čega je pao na kolnik te je zbog zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu nesreće”, otkrila je bjelovarska policija.

ODBIJENA ŽALBA

Vozačica nije bila pod utjecajem alkohola, a nesretnom pješaku kasnije su analizom mokraće ustanovili čak 2,74 promila alkohola, odnosno 2,09 promila u krvi.

Županijski sud ovih je dana odbio žalbu vozačice te potvrdio da mora godinu dana u zatvor. Ona je tvrdila kako je vidljivost te noći bila vrlo slaba zbog guste magle, a pijani pješak kretao se sredinom ceste.

“Đurđica nije mogla izbjeći nalet na pješaka koji je u tom trenutku u mraku i magli stajao na sredini ceste u teškom pijanom stanju”, napisali su u žalbi na presudu.

No, analiza sudsko-medicinskog i prometnog vještaka nije joj išla u prilog, pa je ustanovljeno da je vozila prebrzo i neoprezno te da vožnju nije prilagodila uvjetima na cesti.


Tagovi: GAREšNICA PIJAN PRESUDA USMRTILA PJEšAKA VOZAčICA

NEDAVNO OBJAVLJENO