Irena s očalama za plivanje i bokserom upala u dućan: Ne mrdaj!

Objavljeno, 15. kolovoza 2023. Crna kronika
#
AUTOR
Redakcijski tekst

Irena (35) i Dado (48) optuženi su za razbojništvo u dućanu Gavranović u Luki Pokupskoj u Karlovcu. Uzeli su oko 3400 kuna, prijeti im zatvor.

Županijski sud upravo je potvrdio optužnicu protiv njih odbacivši sve navode iz žalbe. Uskoro će im početi suđenje.

Prema optužnici, oni su se lani u listopadu oko 18.30 sati u suzukiju swiftu dovezli do dućana u koji je Irena upala maskirana fantomkom navučenom preko glave i lica, a preko očiju naočalama za plivanje poprskanim crnim sprejem.

Mršava žena

“Ušla je u trgovinu do blagajničkog pulta s kasom, te držeći u podignutoj ruci bokser s oštricom blagajnici rekla: ‘Da se nisi maknula i ništa poduzela, to tako mora biti’. Potom je neometano sama ključem otključala blagajnu kase i uzela 3430 kuna te pobjegla”, stoji u optužnici.

Zagrebački par vrlo brzo je pronađen jer su ih odale snimke nadzornih kamera s autoceste. Dado se branio šutnjom, a njegova djevojka Irena uglavnom je priznala većinu stvari. Kaže kako je to učinila jer nisu imali novca za stanarinu.

Blagajnica je ispričala kako je tog dana u dućan ušla žena mršave tjelesne građe, odjevena u crnu jaknu i tamnosive tajice, maskirana crnom fantomkom koju je imala navučenu preko glave i lica, te preko očiju malim, plastičnim naočalama za plivanje koje su bile poprskane crnim sprejem.

“Na rukama je imala crne rukavice, a u lijevoj ruci je držala uzak predmet, ne znam što je to bilo, a toliko sam se prestrašila da nisam uspjela vidjeti. Nakon što je uzela novac, trčeći je napustila trgovinu i otrčala do osobnog automobila koji ju je upaljen čekao desetak metara od trgovine.

Solidna primanja

Sjela je na suvozačevo sjedalo, nakon čega je vozač tog manjeg auta naglo krenuo u pravcu Karlovca. Nakon što sam vidjela da se to vozilo udaljilo odmah sam pozvala policiju i voditelja trgovine”, rekla je blagajnica tijekom istrage.

Dado je u žalbi na optužnicu naveo kako on nema baš nikakve veze s razbojništvom, niti zna što je njegova djevojka radila u dućanu tog trena. Između njih nije postojao nikakav dogovor o tome, rekao je.

Irena je pak naglasila kako ne može biti riječi o razbojništvu jer nije imala nikakvo oružje, niti je upotrjebila silu protiv blagajnice. Čak ni blagajnica, upozorava Irena, nije potvrdila da bi ona u ruci držala neko oružje.

Par je, inače, zaposlen, sa solidnim primanjima i neosuđivan. Što im je došlo u glavu da su to učinili – teško je reći. Kasnije je Irena upala u još jednu trgovinu, a obrazac je bio isti. Zagrebački Bonnie and Clyde, čini nam se.


Tagovi: BOKSER BONNIE KARLOVAC NAOčALE ZA PLIVANJE RAZBOJNIšTVO žENA

NEDAVNO OBJAVLJENO