HDZ ODRŽAO 'PRESSICU'

Državni proračun: ništa od brze ceste do Koprivnice, ali zato ide – Piškornica

Objavljeno, 05. studenoga 2019. Vijesti
# Foto: Robert Mihaljević / Damir Felak (u sredini) na svečanosti u povodu Dana grada Koprivnice
AUTOR
Redakcijski tekst

U četvrtak će se pred saborskim zastupnicima naći prijedlog državnog proračuna za 2020. godinu u kojem nema brze ceste do Koprivnice, ali zato ima Piškornice, križevačke obilaznice i drugog kolosijeka pruge.

Lokalni čelnici HDZ-a zadovoljni su onim što će Koprivničko-križevačka županija dobiti kroz državni proračun. Na konferenciji za novinare u utorak su o tome govorili saborski zastupnik Damir Felak i čelnik županijskog HDZ-a, dožupan Darko Sobota.

Početak gradnje brze ceste od Križevaca do Kloštra Vojakovačkog očekuje se u idućoj godini, za kad je predviđena i gradnja prijelaza preko željezničke pruge u Križevcima, najavio je Felak, kako prenosi Glas Podravine.

Poručio je i kako će se gradnja brze ceste prema Koprivnici dijelom financirati europskim novcem, a sredstva iz EU fondova za prometnu infrastrukturu bit će dostupna tek od 2022. godine.

Nije tako pesimističan

“Nastojimo izlobirati da se nastavi gradnja od Kloštra Vojakovačkog prema Koprivnici”, prenosi Glas Felakove riječi s pressice.

Na pitanje znači li to da unutar četiri godine nema šanse da započne gradnja brze ceste do Koprivnice, Felak odgovara kako ne bi bio tako pesimističan.

“Ja se nadam da ćemo u 2022. nastaviti gradnju prema Koprivnici, a možda su to samo moje želje”, odgovorio je HDZ-ov saborski zastupnik iz Koprivnice.

No, zato je u svim planovima Vlade gradnja Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica, ističe on. Vjeruje kako će sve predradnje za realizaciju projekta biti gotove do kraja godine, a gradnja bi trebala početi iduće, piše Glas Podravine.


Tagovi: BRZA CESTA DAMIR FELAK HDZ KONFERENCIJA PISKORNICA

NEDAVNO OBJAVLJENO