EVO ZAŠTO JE NA SLOBODI

Državna tužiteljica: Vozač koji je teško ozlijedio dijete prestar je za istražni zatvor

Objavljeno, 15. lipnja 2019. Vijesti
# Foto: Robert Mihaljević (Ivanka Švagelj Lovreković, desno)
AUTOR
Redakcijski tekst

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici provelo je prvo ispitivanje uhićenog vozača Đure Korena (77) koji je osumnjičen za tešku prometnu nesreću u kojoj je stradalo osmogodišnje dijete.

“Postoji osnovana sumnja da je 77-godišnjak 12. lipnja u mjestu Goričko, upravljajući osobnim automobilom, zbog neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad vozilom i sletio u odvodni kanal, a kod povratka vozila na kolnik udario u dvoje djece koja su upravljala biciklima, s posljedicom da je jedno dijete zadobilo teške ozljede. Osnovano se sumnja da je 77-godišnjak nakon nesreće napustio mjesto događaja bez zaustavljanja i pružanja pomoći”, priopćeno je danas iz koprivničkog tužiteljstva na čijem je čelu Ivanka Švagelj Lovreković.

Za vozača je, kažu, utvrđeno postojanje opasnosti od ponavljanja kaznenih djela u prometu kao osnove za izricanje istražnog zatvora.

“S obzirom da se prema odredbama Zakona o kaznenom postupku mora primijeniti blaža mjera ako se njome može ostvariti ista svrha, te da se protiv osobe koja je navršila 70 godina života istražni zatvor može odrediti samo iznimno, državno odvjetništvo odredilo je 77-godišnjaku mjeru opreza oduzimanja vozačke dozvole”, naveli su u Državnom odvjetništvu.

Dječak koji je nakon prometne nesreće zadobio teške ozljede glave operiran je u zagrebačkoj bolnici u Klaićevoj i njegovo zdravstveno stanje zasad je stabilno.

Vozač Đuro Koren tijekom privođenja na ispitivanje
Automobilom naletio na dvoje djece kod Koprivnice
Očevid na mjestu strašne prometne nesreće kod Koprivnice


Tagovi: IVANKA šVAGELJ LOVREKOVIć ODVJETNIšTVO PROMETNA VOZAč

NEDAVNO OBJAVLJENO