ODLIČNE VIJESTI ZA ŠKOLARCE

Država osigurava besplatne udžbenike, Grad nabavlja radne bilježnice

Objavljeno, 03. lipnja 2019. Vijesti
# Foto: Grad Koprivnica
AUTOR
Redakcijski tekst

Učenici osnovnih škola na jesen će dobiti besplatne udžbenike koje će osigurati država, a gradske vlasti izdvojit će oko 760.000 kuna za radne bilježnice i obične bilježnice. Najavio je to danas na konferenciji za novinare gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

“Drago mi je da je država konačno shvatila da je osnovno obrazovanje obvezno. Po najavama koje smo dobili od Ministarstva, od nove školske godine kreću paketi besplatnih udžbenika za sve učenice i učenike osnovnih škola. S obzirom da smo mi dosad bili među rijetkim gradovima koji su imali bilo kakav model subvencioniranja udžbenika, nakon ovih vijesti odlučili smo financirati radne bilježnice za sve”, najavio je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Za to će biti izdvojeno ukupno 657.000 kuna, kako bi se svim osnovnim školama osigurale besplatne radne bilježnice kojima je Grad Koprivnica osnivač. U suradnji sa sponzorima pak osigurat će se i besplatne obične bilježnice, za što je u proračunu planirano dodatnih 100.000 kuna.

Protekle školske godine pravo na sufinanciranje udžbenika ostvarila su 772 učenika za što je Grad iz proračuna izdvojio 383.000 kuna. Ovaj put taj će se novac utrošiti za radne bilježnice.

Uz gradonačelnika Jakšića, konferenciji za novinare prisustvovale su zamjenice gradonačelnika Melita Samoborec i Ksenija Ostriž te pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Mlinarić.


Tagovi: BILJEZNICE OSNOVNE SKOLE UDZBENICI

NEDAVNO OBJAVLJENO