Drastično povećan Podravkin dug prema dobavljačima sirovina

Objavljeno, 28. srpnja 2022. Financijer
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Podravka je u prvih šest mjeseci ove godine drastično povećala iznos novca kojeg duguju dobavljačima za preuzetu sirovinu i materijal.

Takav veliki rast obveza nije se dogodio nikad u novijoj Podravkinoj povijesti. Posljednjeg dana lipnja, tako, Podravka je imala čak 912 milijuna kuna obveza prema dobavljačima, što je rast od gotovo 72 posto u odnosu na zadnji dan prosinca lani.

“Obveze prema dobavljačima i ostale obveze grupe Podravka više su za 380,6 milijuna kuna, odnosno 71,6 posto u odnosu na 31. prosinca lani, dok su u odnosu na 30. lipnja lani više za 210,7 milijuna kuna, odnosno 30,1 posto.

Navedeno kretanje rezultat je rasta obveza prema dobavljačima uslijed redovnog razvoja poslovanja segmenta prehrane, kretanja cijena sirovina i materijala u izvještajnom razdoblju te veće rezervacije po osnovi izglasane dividende za dioničare”, tumače u koprivničkoj kompaniji.

S druge strane, Podravka nikad nije bila manje zadužena nego danas. Posljednjeg dana lipnja ukupna zaduženost grupe Podravka po kreditima i drugim financijskim obvezama iznosila je 388 milijuna kuna, što je 21 posto manje nego lani.

“Od toga se 61,2 milijuna kuna odnosi na dugoročne obveze po kreditima, 232,1 milijuna kuna na kratkoročne obveze po kreditima, a 94,8 milijuna kuna na obvezu za imovinu s pravom korištenja”, objasnili su iz Podravke.


Tagovi: DOBAVLJAčI DUG PODRAVKA SIROVINE

NEDAVNO OBJAVLJENO