'KOPAJU GA ŽLICOM'

Drastično povećali cijenu dječjeg vrtića i za sve okrivili – krumpir

Objavljeno, 26. kolovoza 2019. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s događajem iz teksta
AUTOR
Redakcijski tekst

Privatni Dječji vrtić Čarobna šuma iz Križevaca od rujna će smještaj djeteta, umjesto 860 kuna, naplaćivati čak 1030 kuna. Riječ je o jednoj od najviših cijena u Hrvatskoj

Ravnateljica Čarobne šume Darinka Vrbanec za sve je okrivila – krumpir.

“Cijenu smo htjeli povisiti još lani, ali zbog socijalnog senzibiliteta smo odustali. Činjenica je da su porasli svi troškovi, od režija do hrane. Recimo, krumpir smo još lani kupovali po tri kune, a sad po osam, devet kuna”, tumači ravnateljica za Glas Podravine.

Sve se događa u situaciji kad je u gradskim dječjim vrtićima u Križevcima ostalo neupisano čak 80-ak djece. Kako piše Glas Podravine, gradske vlasti subvencioniraju smještaj u vrtićima u iznosu od 913 kuna po djetetu.

Čelnik županijskog HSLS-a, Križevčanin Tomislav Stipić, ismijao je objašnjenje ravnateljice vrtića.

“U svakom dućanu u Križevcima možeš naći krumpir po četiri, eventualno pet kuna. A ako kupuješ kao pravni subjekt na veliko, dobiješ i manju cijenu. Kakav je to krumpir od devet kuna?

Kopaju ga polako žličicama, pjevaju mu dok ga kopaju, nose ga u pozlaćenim škrinjama do Križevaca? Kuhaju ga prije distribucije u majčinom mlijeku”, sarkastičan je Stipić.

Stipić zato upozorava da im ne mažu oči naivnim tumačenjima razloga drastičnog povećanja cijene.

“Ljudi, nemojte nas raditi budalama. Recite da ste poskupili zato jer nema kapaciteta i zato jer je to zakon tržišta. I svi će razumjeti.

Nemojte nam mazati oči kad i vrtićko dijete zna da krumpir ne košta devet kuna”, zaključuje šef HSLS-a.


Tagovi: DJECJI VRTIC KRUMPIR POSKUPLJENJE TOMISLAV STIPIć

NEDAVNO OBJAVLJENO