Drastičan porast krađa u dućanima. Jedna obitelj bila je posebno kreativna

Objavljeno, 07. veljače 2024. Crna kronika
# Foto: POLICIJA / ILUSTRACIJA / Krađa parfema iz bjelovarske Bipe - nema veze s događajem iz ovog teksta
AUTOR
Robert Mihaljević

Kriza, inflacija, uvođenje eura, enorman rast cijena – čini se kako je sve to utjecalo na povećan broj krađa u trgovinama.

Prema podacima policije, u 11 mjeseci prošle godine evidentirano je 1867 kaznenih djela krađe iz trgovina, dok je u istom razdoblju pretprošle godine bilo 1638 takvih kaznenih djela, otkriva Lider. To je rast otkrivenih krađa za oko 14 posto.

No, rast je očito i veći jer se mnoge sitnije krađe uopće ne evidentiraju. Djelatnici jedne trgovine, piše tjednik Lider, više se niti ne trude trčati za lopovima kada primijete da kradu jer im naprosto ne mogu stati na kraj.

Krađe prehrambenih proizvoda, slatkiša i pića često su predmet optužnica i presuda o kojima i naš portal redovito izvještava. Posebno se pak kradu skupi parfemi iz drogerija. U dm-u potvrđuju kako je lani kod njih bilo osjetno više krađa nego ranije.

No, nevjerojatno kreativan način krađe iz Kauflanda smislila je jedna obitelj iz Zaboka. U tu nečasnu i nezakonitu rabotu, kako doznaje Zagorje.com, bili su uključeni mlada blagajnica Kauflanda, njezina majka te sestra i brat.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako blagajnica u nekoliko navrata ove godine nije naplaćivala kupcima sve artikle te je počinila trgovini materijalnu štetu od više stotina eura. Protiv nje podignuta je kaznena prijava.

Zadnji slučaj otkrio je zaštitar Kauflanda koji je zaustavio gospođu s punim kolicima. Ustanovio je da je platila tek par artikala. Kasnije se ispostavilo kako je riječ o majci blagajnice koja joj nije skenirala većinu proizvoda, piše Zagorje.com.


Tagovi: DM DUćAN KAUFLAND KRAđA KRAđE TRGOVINA ZAGORJE

NEDAVNO OBJAVLJENO