HGSS U AKCIJI NA MEDVEDNICI

Dramatično spašavanje dvojca koji je sletio u 60 metara duboku provaliju

Objavljeno, 10. svibnja 2021. Vijesti
# Foto: HGSS / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s događajem iz teksta
AUTOR
Redakcijski tekst

Dramatična večernja akcija spašavanja dvojice vozača koji su upali u provaliju duboku 60-ak metara.

Sve se događalo u nedjelju malo iza 20 sati na Medvednici, otkriva HGSS koji je dojavu dobio baš u to vrijeme. Poruka je glasila: dvojica vozača ATV buggyja sa šumske ceste sletjeli su u provaliju duboku 60-ak metara.

“Akcija spašavanja je pokrenuta te su spašavatelji, policija i hitna pomoć vrlo brzo došli do mjesta nesreće. Trebalo se zatim spustiti do unesrećenih kako bi ih se zbrinulo i pripremilo za transport, što nije bio nimalo lagan zadatak s obzirom na teren, ozljede i mrak.

Srećom, jedan od unesrećenih bio je u stanju samostalno se kretati, tako da je uz pomoć spašavatelja i jednog policajca sam izašao na cestu.

Drugi unesrećeni imao je ozljede glave, trupa i ruke te je morao biti dobro imobiliziran i nosilima uz pomoć užeta podignut iz jaruge do ceste, gdje su čekala kola hitne pomoći.

U teškom izvlačenju, uz 16 spašavatelja HGSS Stanice Zagreb, po jednog iz Delnica i Novske, sudjelovali su i djelatnici policije i Hitne medicinske pomoći, na čemu im zahvaljujemo. Svaka je ruka bila dobrodošla.

Nestašne vozače koji prirodu, a posebice planine, smatraju svojim igralištem upozoravamo da ishod jurnjave po šumi može biti itekako kobna i da to uvijek imaju na umu”, zaključuju hrabri HGSS-ovci.


Tagovi: BUGGY HGSS MEDVEDNICA PROVALIJA SLETJELI SPAšAVANJE

NEDAVNO OBJAVLJENO