OTIŠAO OD KUĆE

Dramatična potraga za nestalim 81-godišnjakom okončana oko 22 sata

Objavljeno, 08. studenoga 2019. Vijesti
# Foto: HGSS / Potraga na nestalom osobom
AUTOR
Redakcijski tekst

Dramatična potraga za nestalim 81-godišnjakom u četvrtak završila je njegovim pronalaskom iza 22 sata uz rubni dio šume u vidno pothlađenom stanju.

Njegov nestanak u mjestu kod Virovitice policiji je oko 17.30 sati prijavila 79-godišnja supruga koja je jučer autobusom otišla u grad podići mirovinu. Kad se oko 14.45 sati vratila kući, supruga nije bilo.

Rekla je i kako je u zadnjih godinu dana njezin suprug više puta znao odlutati, ali svaki su ga put pronašli susjedi i vratili kući. Odmah po dojavi, u potragu je krenulo sedam pripadnika policije sa službenim psom, 12 pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja i 11 mjesnih vatrogasaca DVD-a Gornje Bazje.

Vidno pothlađen

“Istoga dana u 22,11 sati u naselju Gornje Bazje 300 metara od glavne ceste uz rubni dio šume u vidno pothlađenom stanju pronađen je 81-godišnjak, koji je u 22.30 sati odvezen u bolnicu”, priopćila je u petak policija.

U HGSS-u kažu kako su na teren odmah izašle tri njihove ekipe iz Orahovice i jedna iz Požege, a ekipa iz Koprivnice bila je u pripravnosti. Koristili su bespilotnu letjelicu dron s termovizijskom kamerom za noćno snimanje.

“Odličnom suradnjom operativnih snaga civilne zaštite akcija završava u 22:30 sati pronalaskom pothlađene nestale osobe na oranici nedaleko od sela. Nakon pružanja adekvatne prve pomoći i transporta, ubrzo se predaje timu Hitne medicinske pomoći”, kažu u HGSS-u.


Tagovi: HGSS NESTALI POTRAGA VIROVITICA

NEDAVNO OBJAVLJENO