Drama u vrtiću: dijete se gušilo graškom, tri sata ga spašavali u bolnici

Objavljeno, 07. travnja 2022. Vijesti
# Foto: FACEBOOK / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom i samo je ilustrativna
AUTOR
Redakcijski tekst

Prava se drama odvijala u dječjem vrtiću i bolnici nakon što se dijete staro godinu i pol počelo gušiti graškom koji je otišao u ‘krivu ulicu’.

Dijete je ostajalo bez zraka i počela je utrka s vremenom. Odgojitelji su pokušali izbaciti zrno graška lupkanjem po leđima, Heimlichovim zahvatom, ali bezuspješno. U kolima zagrebačke hitne do Rebra liječnička se ekipa borila za život mališana, doznaje Jutarnji.

Liječnici na Rebru dijete su odmah odvezli u opercijsku salu zbog dramatične situacije jer je već bilo u teškom stanju i morali su hitno krenuti s vađenjem graška, otkrio je dr. Filip Rubić, pedijatar s Odjela za pedijatrijsku intenzivnu medicinu koji je sudjelovao u spašavanju života djeteta.

Liječnici i tehničari puna tri sata borili su se za život mališana, a u timu je bilo čak 15 ljudi: uz pedijatre, bili su uključeni dječji pulmolozi, anesteziolozi, otorinolaringolozi, sestre instrumentarke, anesteziološki tehničari.

“Sretni smo što ovaj težak slučaj ima sretan završetak i što se dječak vratio svojoj obitelji potpuno zdrav”, kaže dr. Rubić za Jutarnji.


Tagovi:

NEDAVNO OBJAVLJENO