RASKOL U LOKALNOJ ORGANIZACIJI

Drama u SDP-u: pljušte ostavke, gradski vrh želi izbaciti bivšega šefa

Objavljeno, 12. lipnja 2019. Vijesti
# Foto: Facebook / Marko Katanović, lijevo
AUTOR
Robert Mihaljević

Križevački SDP želi iz stranke izbaciti dugogodišnjeg čelnika gradske organizacije i kandidata za gradonačelnika Ivana Majdaka!

Vrh gradskog SDP-a o tome je već donio odluku i proslijedio je središnjici, potvrdio je šef gradskog SDP-a Marko Katanović u razgovoru za Radio Križevce.

Katanović tumači kako Majdak već duže ne poštuje stranačke odluke te na Gradskom vijeću Križevaca glasa protiv naputaka SDP-a. Nije htio poduprijeti ni Katanovića dok je prema koalicijskom dogovoru s nezavisnim gradonačelnikom Mariom Rajnom biran za predsjednika Gradskog vijeća.

Kobni prosvjedi pred Podravkom

No, Majdak je član Glavnog odbora SDP-a pa odluku o njegovu izbacivanju iz stranke ili drugim stegovnim mjerama mora donijeti predsjedništvo na čelu s Davorom Bernardićem. Kako se čuje, odluku o izbacivanju Majdaka iz SDP-a križevački gradski odbor donio je jednoglasno.

Istodobno traje drama i u županijskom SDP-u u kojem je puklo između stranačkog šefa Mladena Kešera i koprivničke organizacije. Sve je kulminiralo Kešerovim prosvjedima ispred Podravke zbog kojih su gradonačelnik Mišel Jakšić i njegovi suradnici odlučili napustiti županijski odbor.

Kako neslužbeno doznajemo, ovih su im se dana pridružili i predstavnici nekih općinskih organizacija poput Legrada i Novigrada Podravskog u kojima su na vlasti SDP-ovi načelnici Ivan Sabolić i Zdravko Brljek. Izvori iz križevačkog SDP-a uvjeravaju nas kako će i oni uskoro napustiti županijski odbor jer su frustirani postupcima i samovoljom predsjednika Kešera.

Mladi prelaze gradonačelniku Rajnu

Ako križevačka organizacija to doista učini, županijski odbor i predsjedništvo SDP-a više neće moći funkcionirati jer će ostavke dati više od polovice članova. U tom slučaju situaciju će morati presjeći središnjica stranke koja se zasad ne izjašnjava o tim sukobima.

Jedna je opcija ostavka predsjednika i raspuštanje svih tijela te imenovanje povjerenika do novih izbora, a druga potpora Mladenu Kešeru, ali i Ivanu Majdaku.

“No, u tom slučaju mnogi bi mlađi članovi SDP-a iz Križevaca, uključujući i Marka Katanovića, mogli istupiti iz stranke i prijeći k nezavisnome Rajnu”, strahuje istaknuti član križevačkog SDP-a.


Tagovi: IVAN MAJDAK MARKO KATANOVIć MLADEN KEšER RASKOL SDP

NEDAVNO OBJAVLJENO