Drama u HGK-u zbog izbora novog čelnika Komore u Koprivnici

Objavljeno, 28. travnja 2024. Naše priče
# Foto: Grad Koprivnica / Sanda Fuček Šanjić s predsjednikom uprave Pobe Danijelom Ungerom
AUTOR
Robert Mihaljević

Gospodarsko vijeće HGK-a u Koprivnici u ponedjeljak bi trebalo izabrati novog predsjednika.

Mjesto je ostalo upražnjeno nakon što je dugogodišnji tajnik županijskog HGK-a i predsjednik njezina Gospodarskog vijeća Krunoslav Vitelj u ožujku otišao u mirovinu.

Već mjesecima kao najozbiljnija kandidatkinja za dužnost predsjednice županijskog HGK-a figurira Sanda Fuček Šanjić, bivša top menadžerica Podravske banke. Ona je izbor šefa HGK-a Luke Burilovića, ali i moćnog koprivničkog HDZ-ovca Damira Felaka.

Volonterski

No, dobar dio članova Gospodarskog vijeća – čelni ljudi više tvrtki iz županije – smatra kako nema nikakve potrebe za profesionalnom funkcijom predsjednika GV-a. Oni predlažu da tu funkciju netko iz njihovih redova obavlja volonterski, bez naknade.

Zato će biti jako zanimljivo pratiti kako će se stvari odvijati na sjednici Gospodarskog vijeća koja bi, prema našim informacijama, trebala biti u ponedjeljak u Koprivnici.

Inače, Krunoslav Vitelj je i član Nadzornog odbora Podravke, zajedno sa šefom HGK-a Burilovićem. Hoće li u svibnju na skupštini dioničara prehrambene kompanije doći do promjene i u NO-u Podravke zbog Viteljeva odlaska u mirovinu – nije poznato.

No, valja podsjetiti kako je Sanda Fuček Šanjić kao menadžerica Podravske banke još 2017. godine bila kandidatkinja za članicu NO-a Podravke. I tada također uz potporu sive HDZ-ove eminencije u Koprivnici Damira Felaka, također člana NO-a te tvrtke.

Lijepa apanaža

No, Pobina je menadžerica tada izvisila iz kombinacija zbog “viših stranačkih interesa”. Kasnije je u NO ušla đurđevačka bankarica i članica stranke Željka Lackovića Dajana Milodanović, a nakon toga i Krunoslav Vitelj (HDZ) kojem je ovo drugi mandat u NO-u.

Tako ispada da je bitka za funkciju novog predsjednika Gospodarskog vijeća županijskog HGK u Koprivnici ujedno i bitka za lukrativno članstvo u Nadzornom odboru Podravke. Šef NO-a Podravke Damir Grbavac lani je u prosjeku primao oko 3700 eura bruto naknade mjesečno.

Zamjenik predsjednika NO-a Podravke Luka Burilović mjesečno dobiva 3200 eura. Upravitelj Hrvatskih šuma u Koprivnici i čelnik Županijske skupštine Damir Felak prima 2500 eura, isto koliko i Krunoslav Vitelj te predstavnica radnika u NO-u, Podravkina sindikalistica Ksenija Horvat.


Tagovi: DAMIR FELAK GOSPODARSKO VIJEćE HGK KOMORA KRUNOSLAV VITELJ SANDA FUčEK šANJIć

NEDAVNO OBJAVLJENO