Drama na rijeci: čamac sinoć naletio na deblo, četiri osobe završile u vodi

Objavljeno, 21. rujna 2022. Vijesti
# Foto: POLICIJA / Čamac i policajci koji su spasili ljude od utapanja
AUTOR
Redakcijski tekst

Drveni čamac s četiri osobe prevrnuo se sinoć na rijeci te je uslijedilo dramatično spašavanje u kojem su sudjelovali policija i građani koji su se tamo zatekli.

“Policijski službenici Postaje granične policije Stara Gradiška, koji su koristeći službeno plovilo na Savi obavljali zadaće na zaštiti državne granice, odmah po dojavi u utorak oko 18.35 sati o prevrtanju čamca sa osobama u rijeku, žurno su se uputili na mjesto događaja.

Naime, na rijeci Savi kod Orubice, došlo je do udara plutajućeg debla u drveni čamac koji se prevrnuo, te su četiri muške osobe koje su se nalazile u čamcu (u dobi od 28, 59, 62 i 73 s područja Općine Davor), završile u hladnoj vodi.  

Desetak minuta nakon dojave, policajci su već bili na mjestu događaja sa službenim plovilom i uočili dvije osobe (u dobi od 28 i 62) koje je nabujala rijeka Sava nosila nizvodno. Policajci su im odmah priskočili u pomoć i izvukli ih iz mutne rijeke na službeno plovilo te odvezli na sigurno.

Drugim dvjema osobama u dobi od 59 i 73 pomogli su mještani te ih također izvukli na sigurno iz rijeke Save”, izvijestila je u srijedu policija.


Tagovi: čAMAC GRADIšKA POLICIJA SAVA SPAšAVANJE

NEDAVNO OBJAVLJENO