PRILOG OSTANKU MLADIH U HRVATSKOJ

Ima 77 godina i pravomoćnu presudu za mito, ali nema veze: upravo je postao šef javne ljekarne

Objavljeno, 18. travnja 2019. Komentari
# Foto: LJEKARNA (Dragutin Korošec, đakon i član Mreže Miljenko Flajs te župan Darko Koren)
AUTOR
Robert Mihaljević

Kontroverzni veterinar i ljekarnik Dragutin Korošec u 77. godini života postao je novi šef upravnog vijeća Županijskih ljekarni u Koprivnici. Na tu ga je dužnost imenovao stranački šef, župan Darko Koren, i to nakon što je dosadašnji čelnik UV-a, također član županove stranke Mreža, iznenada podnio ostavku.

Korošec je čelnik nadzornog odbora županove Mreže i sve do lani u siječnju dugogodišnji ravnatelj Županijske ljekarne. Na toj je dužnosti odradio dva mandata i nakon što je stekao uvjete za mirovinu. A ostao je i onda kad je nakon nagodbe s Uskokom tijekom 2011. godine uvjetno osuđen zbog primanja mita od predstavnika jedne veledrogerije koji je također proglašen krivim. Njegov ostanak godinama nakon što je pravomoćno proglašen krivim nije problematizirao nitko osim Podravskog lista. Nikome to nije smetalo.

To da ima neka posebna ‘tajna veza’ između Korena i Korošca pokazalo se i nakon što je župan zbog sukoba s novim predsjednikom Krešom Beljakom odlučio napustiti HSS i osnovati vlastitu stranku. Za njim je bez previše razmišljanja krenuo i Korošec, također jedno od zaštitnih HSS-ovih lica u Podravini i Koprivnici.

Možda je Korošec doista ovog časa najsposobniji menadžer u ljekarničkom biznisu u županiji. No, kakvu poruku njegovim novim imenovanjem političke elite šalju mladima? Razornu i posve demotivirajuću. Možeš, dakle, imati 77 godina i pravomoćnu presudu za mito, ali i dalje si nenadomjestiv kadar jer si na pravoj političkoj strani.

Nota bene, Županijske ljekarne Koprivnica upravo su objavile kako su lani ostvarile najbolji financijski rezultat u povijesti: 29 milijuna kuna prihoda i gotovo milijun kuna dobiti, a prosječna neto plaća za 22 zaposlena iznosi čak 9000 kuna. Na čelu ljekarni lani od siječnja je Božena Hrešč, a šef upravnog vijeća bio je Mladen Turk, koji je ovih dana podnio ostavku.


Tagovi: DARKO KOREN DRAGUTIN KOROSEC LJEKARNA

NEDAVNO OBJAVLJENO