KAKO JE OSLOBOĐEN

Dragoslav iz dućana ukrao dva Jack Danielsa. Sud i Plodine mu oprostili

Objavljeno, 12. kolovoza 2020. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA / Jack Daniels
AUTOR
Redakcijski tekst

Dragoslav (37) oslobođen je pravomoćno za krađu skupog alkoholnog pića iz supermarketa premda ju je priznao.

Riječ je o okorjelom kradljivcu koji je zbog istog kaznenog djela lani pravomoćno osuđen u Zagrebu na sedam mjeseci uvjetno, a zbog ranije krađe završio je i u zatvoru u Njemačkoj.

Optužicom ga je tužiteljstvo teretilo da je lani u listopadu iz Plodina u Virovitici ukrao sedam boca žestice: whiskey Jack Daniels od litre i pola litre, whiskey Jameson od litre i 0,7 litara, Badel prima Brand od litre, whiskey Ballantines od litre, liker Jӓgermeister od litre.

Ukupna vrijednost alkoholnih pića iznosila je više od tisuću kuna. No, kako je Dragoslav na koncu pravomoćno oslobođen za tu krađu?

Na sudskoj raspravi održanoj ovih dana Državno odvjetništvo odustalo je od optužnice, a predstavnica Plodina izjavila je da ne nastavlja privatni kazneni progon protiv njega.

Dragoslav je na raspravi priznao da je ukrao dva Jack Danielsa, ali i upozorio da druga pića nije ni taknuo jer mu je omiljen samo taj whiskey. Djelatnica Plodina pak nije mogla isključiti da je ostala pića ukrao i netko drugi, a ne Dragoslav.

Sud je zbog toga zaključio kako dvije boce Jack Danielsa “ne daju zbirno iznos od tisuću kuna, te se u konkretnom predmetu radi o obilježjima kaznenog djela krađe za koju se postupak provodi po privatnoj tužbi.

No, kako su Plodine odustale od daljnjeg progona, Dragoslav je dvije boce omiljenog mu pića dobio gratis.


Tagovi: JACK DANIELS KRAđA PLODINE WHISKEY

NEDAVNO OBJAVLJENO