Dragec vikao policajcima da su četnici, jedva su ga svladali i uhitili

Objavljeno, 13. siječnja 2023. Crna kronika
# Foto: POLICIJA / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Dragec (67) uhićen je nakon što je pošteno izvrijeđao policajce koji su došli na intervenciju jer su ga susjedi prijavili za remećenje javnog reda i mira.

Sve se dogodilo lani u ožujku oko 9.30 sati u Narti kod Čazme, a Dragec je ovih dana proglašen krivim i osuđen za ‘nered’ koji je počinio tog dana. Pream presudi, on je “prilikom postupanja prema dojavi građana  omalovažavao i vrijeđao službene osobe, policijske službenike Matiju i Hrvoja”.

“Govorio im je u 9.30 ujutro: ‘Vi ste četnici, cijela policijska postaja Čazma je četnička, budale jedne, je…vas Isus “.  Istog dana u Narti, ali oko 12.20 sati, ponovno ih je na ulici vrijeđao riječima: ‘Vi ste i od četnika gori, je… vam sunce krvavo da vam je…’.

Nije htio iz kuće

Dakle, omalovažavao je i vrijeđao službene osobe, policijske službenike, prilikom obavljanja njihove službe”, naglasila je prekršajna sutkinja u osuđujućoj presudi.

Dragec se nije odazivao na sudske pozive, pa su na ročištu ispitani samo policajci. Matija je tako rekao kako su on i kolega Hrvoje po dojavi došli na adresu u Narti, a Dragec nije htio izaći iz kuće, već je s balkona vikao i vrijeđao njega i kolegu.

“Govorio nam je da smo četnici, da je cijela policijska postaja Čazma četnici, da smo budale, da nas je… Isus a nakon toga se zatvorio u kuću. Oko 12.20 sati vozili smo se u službenom policijskom vozilu i u Narti zatekli Drageca na biciklu.

Rekli smo mu da se zaustavi, on je stao s biciklom i opet nas je vrijeđao riječima: ‘Vi ste gori i od četnika, je… vam sunce krvavo da vam je…’. Onda smo ga uz sredstva prisile uhitili“, naglasio je policajac Matija koji ističe kako nije prvi put da interveniraju kod njega zbog narušavanja javnog reda.

Kazna 100 eura

Sutkinja ga je odlučila kazniti najvišom novčanom kaznom za taj prekršaj u iznosu od 100 eura, ali od kazne mu se odbija 40 eura jer je jedan dan proveo u policijskom pritvoru. Osim toga, mora platiti i 66 eura troškova prekršajnog postupka.

“Sud, uzimajući u obzir otegotnu okolnost, novčanu kaznu u iznosu od 100 eura smatra primjerenom težini počinjenog prekršaja i stupnju odgovornosti okrivljenika te da će se njome postići svrha kažnjavanja i djelovati na okrivljenika”, naglasila je sutkinja na kraju.

Postane li presuda pravomoćna – a na nju se može žaliti – Dragec će za uvrede policiji sa svim troškovima morati platiti ukupno 126 eura, odnosno oko 950 kuna. No, dobro je prošao jer je mogao dobiti do 60 dana zatvora.


Tagovi: čAZMA čETNICI POLICAJCI UHIćEN VRIJEđAO POLICIJU

NEDAVNO OBJAVLJENO