ZBOG ŠIRENJA OMIKRONA

Dr. Kaić zabrinut: Odustanite od većih okupljanja za Božić i Novu godinu

Objavljeno, 17. prosinca 2021. Vijesti
# Foto: N1 sceenshot / Dr. Bernard Kaić
AUTOR
Redakcijski tekst

Epidemiolog dr. Bernard Kaić izrazio je zabrinutost zbog širenja omikron varijante virusa u Europi te smatra kako što prije treba uvesti strože mjere.

Slaže se također s preporukama Europskog centra za prevenciju bolesti da se odustane od velikih proslava i velikih okupljanja za Novu godinu i Božić:

“Nije bitno što ja o tome mislim, nego je ECDC napisao preporuke da se postrože mjere. Bit će mnogo novooboljelih ako se ništa ne promijeni da će se i uz blažu sliku puniti bolnice. ECDC preporuča da se hitno postrože mjere u zajednici. To je i moje mišljenje. Mislim da nema mjesta za velike dočeke i slično”, naglasio je Kaić na N1 televiziji.

Na koncu se osvrnuo je li ovo kraj četvrtog vala ili početak nekog novog.

“Prema zadnjim informacijama, kad sam vidio kako raste broj oboljelih u Južnoafričkoj republici, kako u Britaniji raste broj zaraženih još od kolovoza, na račun omikrona, mislim da neće četvrti val završiti, nego da će nakon jednog pada u idućim tjednima doći do novog porasta koji možemo nazvati petim valom”, zaključio je epidemiolog Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.


Tagovi: BOžIć DR BERNARD KAIć OMIKRON

NEDAVNO OBJAVLJENO