Doznali smo koliko zarađuju članovi Uprave i NO-a Podravske banke

Objavljeno, 24. travnja 2023. Financijer
# Foto: DANICA.HR / Sadašnji i bivši predsjednik uprave Pobe Daniel Unger i Goran Varat
AUTOR
Redakcijski tekst

Podravska banka iz Koprivnice lani je ostvarila dobit od 12,2 milijuna kuna koja je 20 posto manja nego predlani zbog smanjenja vrijednosti dionica, ali i rezervacija za problematične kredite.

Banka je zadnjeg dana prosinca imala 235 zaposlenika, a istog dana pretprošle godine 228. Prosječna neto plaća svih zaposlenih lani je iznosila oko 10.200 kuna i bila je za oko 400 kuna veća nego prosječno isplaćena neto plaća u Pobi prethodne godine.

Daniel Unger, predsjednik uprave Podravske banke koji je na tu dužnost stupio 19. travnja prošle godine, lani je u prosjeku ostvarivao mjesečne bruto primitke u iznosu od 97.500 kuna. Član uprave Pobe Goran Varat, koji je do travnja bio predsjednik uprave, u prosjeku je zarađivao 105.000 kuna bruto.

Treća članica uprave Renata Vinković tijekom prošle je godine ostvarivala mjesečne bruto primitke u projsečnom iznosu od 93.300 kuna bruto.

Među 10 najvećih

Članovi Nadzornog odbora Podravske banke mjesečno su primali značajnu naknadu za svoj rad u protekloj godini. Tako je predsjednik NO-a Miljan Todorović ostvarivao bruto naknadu od oko 53.000 kuna mjesečno.

Istu mjesečnu naknadu dobivali su i članovi NO-a Dolly Predović, Sigilfredo Montinari i Dario Montinari. Dva člana NO-a dobivala su po 37.300 kuna, a tri člana NO-a po 21.600 kuna.

Po veličini aktive i ukupnog kapitala na kraju 2022. godine banka zauzima 10. mjesto među 20 banaka u Hrvatskoj. Ukupna aktiva banke na kraju godine iznosila je 4,6 milijardi kuna i veća je za oko 9 posto u odnosu na predlani.

Podravska banka je u većinskom vlasništvu više pojedinaca i kompanija iz Italije. Osiguravateljski div Generali, tako, ima 9,54 posto dionica, tršćanska tvrtka Cerere 9,53 posto, a Miljan Todorović 8,33 posto vlasništva.


Tagovi: DANIEL UNGER GORAN VARAT MILJAN TODOROVIć NADZORNI ODBOR PLAćE PODRAVSKA BANKA UPRAVA

NEDAVNO OBJAVLJENO