Doznali smo kad kreću opsežni radovi u najgušće naseljenom gradskom kvartu

Objavljeno, 10. lipnja 2023. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Radovi u Meštrovićevoj
AUTOR
Borna Mihaljević

Nakon ovotjedne rasprave na sjednici Gradskog vijeća Koprivnice, pojavila se informacija kako su odgođeni opsežni radovi na aglomeraciji u najgušće naseljenom gradskom kvartu.

Vijećnik Mladen Fajdetić, naime, rekao je kako radovi na Trgu kralja Tomislava kasne iz nepoznatih razloga i da se možda odustalo od svega. Gradonačelnik Mišel Jakšić to je odmah opovrgnuo već na sjednici, a za više informacija pitali smo Koprivničke vode.

Prema njihovim informacijama, radovi na TKT-u planirani su za kolovoz i rujan ove godine. Odustajanja od projekta nema jer se u sklopu tehničke dokumentacija projekta algomeracije Koprivnice, radovi moraju provesti, naglašavaju.

“Rekonstrukcija sustava odvodnje u naselju TKT predviđena je u dužini 540 metara glavnog kolektora profila DN 500 te priključnih kolektora DN 400 i DN 300. Radovi obuhvaćaju prespajanje svih postojećih priključaka na novi sustav odvodnje”, odgovorili su nam iz Koprivničkih voda.

“U sklopu radova aglomeracije tehničkom dokumentacijom predviđena je rekonstrukcija i glavnog vodoopskrbnog cjevovoda profila DN 225 te sekundarnih vodova profila DN 160 unutar TKT ukupne dužine 600 metara.

Projektom je predviđena rekonstrukcija vodovoda prema Trgu slobode u dužini 200 metara profila DN 110″, zaključuju u TKT-u.

Radovi na TKT-u, po svemu sudeći, značit će i novu privremenu prometnu regulaciju te novi režim na tamošnjim parkiralištima. No, stanari će o svemu biti na vrijeme obaviješteni.


Tagovi: AGLOMERACIJA RADOVI TKT

NEDAVNO OBJAVLJENO