PRIMLJEN ZARAŽENI PACIJENT

DOZNAJEMO Virus ušao na odjel intenzivne u koprivničkoj bolnici!

Objavljeno, 05. svibnja 2020. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Ulaz u Opću bolnicu u Koprivnici
AUTOR
Robert Mihaljević

Virus je ušao na intenzivni odjel Opće bolnice u Koprivnici, upravo doznaje portal Danica iz bolničkih izvora.

Prema našim informacijama, pogreškom je na odjel primljena starija muška osoba za koju su najprije tvrdilo kako nije zaražena. No, glavna bolnička epidemiologinja dr. Vesna Mađarić nakon toga je ustanovila da je pacijent ipak pozitivan.

“U tijeku je epidemiološka obrada, izuzimamo sve kontakte i to je sve što vam u ovom času mogu reći. Više ćemo znati kad napravimo kompletan izvještaj”, rekla nam je u utorak navečer županijska epidemiologinja i ravnateljica koprivničkog Zavoda za javno zdravstvo dr. Draženka Vadla.

Naši izvori iz bolnice navode kako će se zbog proboja virusa zatvoriti najmanje jedno krilo tog iznimno važnog bolničkog odjela. No, do službenih informacija iz bolnice večeras nismo uspjeli doći.

Ravnatelj bolnice dr. Mato Devčić nije odgovarao na naš poziv i poruku. Dr. Vadla pak napominje kako je moguće zatvaranje odjela u mjerodavnosti uprave bolnice.

Kako se zapravo dogodilo da je pacijent koji je obolio od COVID-19 infekcije uopće dospio na odjel intenzivne, bit će poznato nakon epidemiološke analize.


Tagovi: BOLNICA INTENZIVNA ODJEL INTENZIVNE VIRUS

NEDAVNO OBJAVLJENO