Doznajemo: Pivci kupili još 12.000 dionica Podravke!

Objavljeno, 14. kolovoza 2023. Vijesti
# Foto: PODRAVKA / Mesni pogon Danica koprivničke Podravke / ILUSTRACIJA
AUTOR
Robert Mihaljević

Mesna industrija Braća Pivac nastavila je dokupljivati Podravkine dionice.

Kako doznajemo, od zadnje objave da su prešli prag od 5 posto vlasništva s ukupno 358.450 dionica, nisu prestali kupovati.

Tako su u međuvremenu stekli još blizu 12.000 dionica Podravke, što su platili više od 1,5 milijuna eura. Danas imaju više od 370.000 Podravkinih dioinica tržišno vrijednih oko 48 milijuna eura. To je 5,20 posto vlasništva Podravke.

Nema nikakve sumnje da Mesna industrija Braća Pivac višak likvidnosti u tvrtki ulaže u dionice Podravke smatrajući to odličnom investicijskom prilikom.

No, s obzirom da Pivci nastavljaju dokupljivati dionice i na ovako visokim cjenovnim razinama – vjerojatno nije riječ samo o običnoj investiciji u svrhu oplođivanja kapitala. Podravku, prije ili kasnije, čeka zadnja etapa privatizacije i izlazak države iz vlasničke strukture.

Braća Pivac su danas osmi najveći dioničar Podravke: prvih sedam mjesta drže mirovinski i državni fondovi. Nastave li ovako, mogli bi ove godine izbiti i na sedmo mjestu na kojem je paradržavni Kapitalni fond s udjelom od 5,70 posto.


Tagovi: BRAćA PIVAC DIONICE PODRAVKA

NEDAVNO OBJAVLJENO