NOVI ŠOK

DOZNAJEMO Od utorka gorivo drastično skuplje!

Objavljeno, 13. ožujka 2022. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Redovi prošli ponedjeljak u Koprivnici
AUTOR
Redakcijski tekst

Cijene svih vrsta goriva u utorak će drastično poskupjeti, otkriva nam dobro upućen izvor iz INA-e.

To znači kako bismo u ponedjeljak opet mogli svjedočiti velikim gužvama i nestašicama običnog dizela i benzina na mnogim postajama. Ovog časa cijena eurosupera je 12,18 kuna, a eurodizela 12,53 kune.

Premda se kalkulacije još rade, tvrdi naš izvor, očekuje se da bi litra dizela u utorak mogla stajati više od 14 kuna, a i litra benzina bi trebala biti ‘tu negdje’, tek nešto manje od tog iznosa.

No, valja ipak pričekati ponedjeljak poslijepodne, kad ćemo znati više, kaže on.

Inače, zbog ruske agresije na Ukrajinu drastično rastu cijene goriva diljem Europe. U Njemačkoj je, primjerice, proteklih dana cijena benzina skočila na 2,20 eura, odnosno oko 16,5 kuna, a dizela na 2,32 eura, što je oko 17,4 kune.

Litra benzina u Njemačkoj je tako od početka ožujka skuplja za 20-ak posto, a dizela čak 32 posto. U istom je razdoblju, odnosno u proteklih mjesec dana, litra benzina u Hrvatskoj skuplja za 7 posto, a dizela za 11 posto.

Danas je, dakle, eurodizel u Hrvatskoj gotovo 40 posto jeftiniji od istoga goriva u Njemačkoj, što je razlika koja se ne pamti u usporedbi cijena u tim zemljama.

Ako se najavljeno poskupljenje od 1,5 do dvije kune na koncu doista obistini, spremnik goriva od 50 litara mogao bi od utorka biti skuplji i do stotinjak kuna.


Tagovi: BENZIN CIJENA DIZEL EUROSUPER GORIVO NJEMAčKA SKUPLJE

NEDAVNO OBJAVLJENO