POZNATI DETALJI OTVARANJA ŠKOLA

DOZNAJEMO Od ponedjeljka nastava u školi samo za tri predmeta

Objavljeno, 05. svibnja 2020. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Prvašići Osnove škole Đure Estera u Koprivnici
AUTOR
Robert Mihaljević

Danas (utorak) do 18 sati roditelji učenika nižih razreda osnovnih škola u Koprivnici moraju se izjasniti o tome hoće li svoje školarce slati na nastavu 11. svibnja.

Obavijest školskih ravnatelja dobili su u ponedjeljak svi roditelji nakon sastanka s predstavnicima Gradske uprave. Roditelji koji će slati djecu u školu potpisanu izjavu moraju dostaviti razrednicima do srijede u 10 sati.

Škola će potom, najkasnije do 11. svibnja, na svojim internetskim stranicama objaviti okviran raspored dolaska i odlaska u školu pojedinih razrednih odjela te način njihova prihvata.

Prema neslužbenim informacijama, većina roditelja svoju djecu ne želi slati na nastavu. Zato nije poznato kako će to u praksi funkcionirati s obzirom da će učiteljice i učitelji morati raditi s djecom u razredu i s onima koji su ostali kod kuće.

Ravnatelji su obavijestili roditelje kako će nastavu moći pohađati najviše devet učenika po razredu. Usput su im napomenuli i kako Hrvatski zavod za javno zdravstvo potiče ostanak djece kod kuće.

DOVODI IH RODITELJ

Škole će strogo provoditi propisane epidemiološke mjere, no ne mogu jamčiti potpuno otklanjanje rizika od zaraze, navodi se u obavijesti roditeljima.

U školi će se, prema istoj obavijesti, izvoditi samo dio nastave, a vjeronauk, strani jezik, tjelesni, ali i glazbeni u četvrtim razredima, dopunska nastava i dodatna nastava te izvannastavne aktivnosti i dalje će se provoditi online.

Učenici nižih razreda koji će u ponedjeljak krenuti u školu tako će imati nastavu samo iz matematike, hrvatskog te prirode i društva.

Propisano je i kako učenici dolaze u školu: dovodit će ih i odvoditi roditelj, a poželjno je da to uvijek bude ista osoba ili da se izmjenjuju najviše dvije osobe koje nisu u zdravstvenom riziku.

Koliko će dijete s područja Koprivnice u školu 11. svibnja, bit će poznato najkasnije do četvrtka.


Tagovi: NASTAVA SKOLA TRI PREDMETA UčENICI

NEDAVNO OBJAVLJENO