UOČI BADNJAKA NOVI MANDAT

DOZNAJEMO Martina Dalić vodit će Podravku do veljače 2027. godine

Objavljeno, 18. prosinca 2021. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Martina Dalić, čelnica Podravke
AUTOR
Robert Mihaljević

Odbor za imenovanja Nadzornog odbora Podravke ovaj je tjedan donio odluku o nominaciji mandatara za predsjednika uprave kompanije koja se uputila NO-u na sjednicu 23. prosinca, uoči Badnjaka.

Novi mandatar uprave Podravke, zapravo mandatarka, sadašnja je kompanijska čelnica Martina Dalić. U odboru za imenovanja sjede šef NO-a Želimir Vukina, njegov zamjenik Luka Burilović i domaće gore list, član NO-a Krunoslav Vitelj. Oni su se suglasili s novom-starom mandatarkom, pa se može očekivati kako će se dogoditi upravo ono što je preciznim hodogramom aktivnosti i definirano.

To znači da će uoči Badnjaka Martina Dalić biti proglašena novom mandatarkom uprave, da će se već 11. siječnja opet sastati Odbor za imenovanja kojem će Dalić predstaviti kandidate za novu upravu, pa će nekoliko dana poslije, točnije 14. siječnja, Nadzorni odbor donijeti odluku o imenovanju nove uprave.

Novoj upravi s M. Dalić na čelu mandat službeno počinje 24. veljače iduće godine i traje punih pet godina, dakle do 24. veljače 2027. godine. O tome tko će sve zasjesti u novu upravu kompanije ovog časa nema pouzdanih informacija.

ZELENO SVJETLO

Zna se samo, i to prilično pouzdano, kako je Martina Dalić dobila zeleno svjetlo premijera Andreja Plenkovića da sastavi upravu kako želi, prema svojem nahođenju, preferencijama i poslovnim planovima.

To, de facto, znači kako ovog časa nije sigurna pozicija niti jednog od četvero preostalih članova uprave – direktora Belupa Hrvoja Kolarića, članice Ljiljane Šapine, mirovinskih predstavnika Davora Doke i Marka Đereka. No, to na koncu ne znači da će svi otići.

Danas se u Podravkinim kuloarima sve glasnije šuška kako su najsigurniji putnici koji bi trebali pomalo pakiraiti kofere Hrvoje Kolarić i Marko Đerek. Blagajnica gradskog HDZ-a Ljiljana Šapina bi, kako se čuje, u jednoj varijanti čak mogla i ostati, kao i glavni kompanijski financijaš Davor Doko.

Kako god bilo, sve će definitivno biti poznato već za tri tjedna, kad Odbor za imenovanja dobije na stol prijedlog nove uprave s novim, petogodišnjim mandatom.


Tagovi: ANDREJ PLENKOVIć MARTINA DALIć NOVI MANDAT PODRAVKA

NEDAVNO OBJAVLJENO