ŽEDNI AGENTI

Domišljati prevaranti ‘nagovorili’ dvije žene da im otkriju tajni pin za kartice

Objavljeno, 06. rujna 2019. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Željko (68) osuđen je na deset mjeseci uvjetnog zatvora zbog nesvakidašnjih i originalnih prijevara na području Bjelovara i Križevaca u kojima mu je pomagao Mario koji je otkriven ranije.

Drske prijevare dogodile su se u veljači 2015. godine, a Željko je pao tek ove godine u srpnju te je nakon uhićenja u zatvoru proveo do druge polovice kolovoza. Sudac Općinskog suda u Bjelovaru ekspresno ga je tih dana osudio.

Prvo nedjelo dogodilo se u Bjelovaru kad je kompanjona Marija poslao u stan gospođe Radmile koji joj se lažno predstavio kao agent prodaje usluge satelitske televizije Evo TV.

Ponudio joj je aktiviranje usluge uz popust od 50 posto i kupnju uređaja za 200 kuna. Kad je gospođa Radmila pristala, izvadio je nešto nalik na prijenosni uređaj za plaćanje karticom. Žena je provukla karticu i unijela tajni pin.

Odmah na bankomate

“Možete li mi, molim vas, donijeti čašu vode, strašno sam žedan”, uslijedila je molba.

Kad se Radmila vratila s čašom vode, nije bilo ni kartice ni lažnog agenta. Kasnije su on i Željko s bankomata u Bjelovaru i Rovišću podigli 2200 kuna, ali drugi dan nisu uspjeli i u Zagrebu jer je kartica bila bokirana.

Potom su se par dana kasnije odvezli do Križevaca i sličnu priču uspjeli prodati jadnoj gospođi Ani. Njoj je Mario rekao da je agent Optime i da je došao pregledati telefonski priključak.

Rekao joj je da njegova usluga iznosi deset kuna i da može platiti i karticom. Ostatak priče znate: žeđ, čaša vode, kartica, pin i bijeg.

U Križevcima su s dva bankomata odmah podignuli iznos od 3600 kuna. Odvezli su se potom do Vrbovca i tamo također pokušali podići nešto novca. No, nisu uspjeli jer je gospođa Ana u međuvremenu nazvala banku koja je karticu odmah blokirala.


Tagovi: KARTICE PIN PREVRANTI

NEDAVNO OBJAVLJENO