Dominik (18) osuđen zbog igrica na kompjuteru. Prijavio ga susjed

Objavljeno, 22. lipnja 2022. Crna kronika
# Foto: POLICIJSKA UPRAVA / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s događajem iz teksta
AUTOR
Redakcijski tekst

Jedva punoljetan mladić (18) proglašen je krivim i osuđen zbog preglasnog igranja videoigara na kompjuteru u stanu.

Prema presudi, Dominik (18) je u stanu od 10. listopada do 10. prosinca od 20 sati do ponoći “učestalo narušavao javni red i mir na način da je na III. katu u stanu stvarao buku i galamio, udarao predmetima po cijelom stanu”.

“Zadnji put tijekom noći na 10. prosinca, što je smetalo susjedu Antunu jer nije tijekom noći mogao spavati i time mu se pogoršalo njegovog psihofizičko stanje“, zaključio je prekršajni sudac nakon provedene rasprave.

Dominik, inače nezaposlen i bez primanja, kaže kako u stanu često igra videoigrice na kompjuteru, odnosno turnire pa ima mikrofon putem kojeg komunicira s prijateljima s kojima igra pa eventualno zbog toga ponekad glasnije priča, a zidovi nemaju zvučnu izolaciju.

“Nekoliko puta mi se zbog toga požalio susjed iz stana ispod koji me upozoravao, ali nitko od drugih stanara nije se bunio”, ispričao je na sudu Dominik koji živi u Požegi.

Što kaže kućepazitelj

Susjed Antun požalio se kako zbog takvog ponašanja supruga i on imaju problema s tlakom te su namjeravali otići na hitni prijem potražiti pomoć. Napomenuo je kako Dominik stvara buku najviše kad je sam kod kuće, odnosno kada mu roditelji nisu u stanu.

Predstavnik stanara, s druge strane, kaže kako mu je poznato da se susjed Antun žalio na Dominika te je obilazio stanare i raspitivao se smeta li buka još nekome. No, nije čuo da bi se netko od drugih stanara žalio na buku i galamu koja je dolazila iz Domonikova stana.

“Antunova gospođa u dva navrata me upozoravala da iz stana dolazi buka. Jednom mi je to rekla na stepeništu, a drugi puta je došla k meni u stan. Ja sam nakon par minuta prošao kroz zgradu i nisam čuo buku. U zgradi je 47 stanova i svi stanari moraju se na to naviknuti”, kaže kućepazitelj.

Dominik je na koncu osuđen za remećenje javnog reda i mira. Premda ne radi i lošeg je imovinskog stanja, sudac je odredio da mora platiti 450 kuna kazne i podmiriti 150 kuna troškova postupka.


Tagovi: IGRICE KOMPJUTERI POžEGA PRESUDA

NEDAVNO OBJAVLJENO