TUŽITELJI DANAS OTKRILI DETALJE

Domaćin pištoljem na kolinju ubio svinju pa teško ranio mladića koji ju je držao

Objavljeno, 30. studenoga 2021. Crna kronika
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Jedva punoljetan mladić (18) teško je ozlijeđen tijekom svinjokolje. Njega je 70-godišnjak kojem je pomagao ustrijelio iz pištolja.

Kako u utorak otkriva Državno odvjetništvo, “osumnjičeni 70-godišnjak je 17. studenoga u Obrezini, u dvorištu prilikom svinjokolje, uslijed nestručnog rukovanja pištoljem kojeg je neprijavljeno posjedovao ispalio metak prema oštećeniku rođenom 2003. godine”.

Mladić mu je, naime, pomagao držati svinju dok ju je 70-godišnjak usmrćivao hicem iz pištolja. Nakon što je ubio svinju, domaćin kolinja je htio isprazniti pištolj te je nesmotreno pritisnuo okidač i pogodio 18-godišnjaka koji je s još nekoliko osoba pomagao u svinjokolji.

Ozlijeđenom 18-godišnjaku pružena je liječnička pomoć u KBC-u Zagreb, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

NIJE U ZATVORU

“Mladić mu je pomagao pri svinjokolji i bio je udaljen od njega oko dva metra. Oštećenik je zadobio ustrijelnu ranu u području lijeve prepone te je podvrgnut hitnom operativnom zahvatu”, otkrivaju danas tužitelji.

Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici navodi kako je provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja muškarca kojeg se tereti za počinjenje teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti u vezi s kaznenim djelom dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Državno odvjetništvo za počinitelja nije tražilo pritvor, već mu zbog opasnosti od ponavljanja djela donijelo rješenje o mjeri opreza kojim mu je naložena obveza redovitog javljanja policijskoj postaji. Sumnjiči ga se da je kazneno djelo počinio iz nehaja, pa mu prijeti do tri godine zatvora.


Tagovi: PIšTOLJ SVINJOKOLJA TEšKO RANJEN UBIO SVINJU

NEDAVNO OBJAVLJENO