OPERIRAO NA SJEVERU HRVATSKE

Dolijao ‘fantom iz gorica’: u mjesec dana provalio u čak 30 vikendica

Objavljeno, 04. veljače 2020. Vijesti
# Foto: Glas Podravine / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Josip Zadravec (54) iz Čakovca osuđen je na 14 mjeseci zatvora zbog provala u čak 30 vikendica na području Ludbrega, Varaždina, Zagorja i Koprivnice.

Koliko je Josip bio učinkovit u svojem kriminalnom poslu pokazuje i podatak da je sve to učinio od kraja travnja do početka lipnja pretprošle godine, U prosjeku jedna opljačkana vikendica gotovo svakog dana.

Ulovili su ga pripadnici koprivničke policije 8. lipnja u vinogradskom predjelu kod Male Rasinjice prilikom pokušaja provale u 31. objekt. Oduzeli su mu dva metalna odvijača, 1200 kuna i par gojzerica kao dokaze u istrazi.

KRUH I ŠPEK

Kasnije je sve išlo kao na pokretnoj traci – izuzeti tragovi s drugih provala i Josipovo konačno priznanje da je to učinio čak 30 puta.

Krao je sve što mu je došlo pod ruku. Iz popisa ukradenih stvari lako se može rekonstruirati goričarski život na sjeveru Hrvatske: suho meso, deke, špek, kavu, Coca-colu, limenke piva, vino, kekse, Neofen protiv glavobolje, narezani kruh, rakiju, cipele, bilježnicu, čips, jaja…

U nekim je vikendicama počinuo, najeo se, popušio dvije domaćinove cigarete te krenuo dalje u pohod. No, požalio je kad se prebacio u Podravinu jer su ga tamo brzo otkrili i uhitili.

ISTRAŽNI ZATVOR

Operirao je, među ostalim, po vinogradima u Slanju, Čukovcu, Remetincu, Varaždinskim Toplicama, Jalžabetu, Lužanima, Varaždin Bregu, Rasinji, Koprivnici, Kunovec Bregu…

Osuđen je na šest mjeseci bezuvjetnog i osam mjeseci uvjetnog zatvora. U zatvor ipak neće morati jer je iza rešetaka tijekom istrage proveo upravo tih šest dosuđenih mjeseci.

U međuvremenu je, rekao je na sudu, podmirio svu štetu vlasnicima vikendica. Danas je zaposlen i obećava da to više neće činiti.


Tagovi: FANTOM GORICE PRESUDA PROVALE VIKENDICE

NEDAVNO OBJAVLJENO