Dojave o bombama stigle e-mailom na sve sudove u Hrvatskoj! Otkriven povod

Objavljeno, 05. prosinca 2022. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Nema nikakve veze s događajem iz teksta
AUTOR
Redakcijski tekst

Masovne dojave, po svemu sudeći lažne, o podmetnutim bombama zatrpale su jutros sudove diljem Hrvatske.

Zgrade sudova su odmah evakuirane, a ovlaštene osobe pregledavaju prostore kako bi se uvjerili da nema eksplozivnih naprava. Zbog dojave o bombama evakuirana su i dva trgovačka centra u Zagrebu, Arena Centar i Avenue Mall.

“Danas u 10:40 sati Operativno komunikacijski centar policije Policijske uprave međimurske zaprimio je telefonsku dojavu službenice Općinskog suda u Čakovcu da su zaprimili e-mail iz kojeg proizlazi da je u prostorijama suda postavljena eksplozivna naprava.

Ujedno, u kratkom vremenskom razdoblju više policijskih uprava zaprimilo je informacije o anonimnim dojavama da su u zgradama/objektima pravosudnih tijela na njihovom području navodno postavljene eksplozivne naprave. 

Anonimne dojave se odnose na navodno postavljene eksplozivne naprave u objektima pravosudnih tijela na područjima 18 od 20 policijskih uprava sa sjedištima u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Slavonskom Brodu, Vukovaru, Bjelovaru, Sisku, Varaždinu, Zadru, Dubrovniku, Šibeniku, Karlovcu, Gospiću, Puli, Virovitici, Čakovcu i Koprivnici.

Na sve lokacije su upućeni policijski službenici protueksplozijske službe koji provjeravaju istinitost dojava i poduzimaju sve potrebne mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a s ciljem zaštite sigurnosti građana. 

Podsjećamo sve građane na samozaštitno ponašanje i pozivamo ih da u slučaju uočavanja sumnjivih predmeta ili osoba o svemu obavijeste policiju na 192″, ističu u ponedjeljak u Policijskoj upravi međimurskoj.

Dojave o bombama na hrvatskim sudovima krenule se jutros oko 9 sati, a prva prijetnja mailom upućena je na Vrhovni sud u Zagrebu, gdje danas boravi delegacija Vrhovnog suda Ukrajine, doznaje Jutarnji.

Iz Ministarstva pravosuđa i uprave potvrdili su da suci Vrhovnog suda Ukrajine danas i sutra borave u Hrvatskoj. Prvo će danas biti na Vrhovnom sudu u Zagrebu, a sutra su na sastanku u Ministarstvu pravosuđa i uprave.

Prva dojava je stigla 20-ak minuta nakon što su Ukrajinci došli na sud, piše Jutarnji. Kasnije danas dojave o bombama stigle su na područja baš svih policijskih uprava u Hrvatskoj, točnije njih 20.


Tagovi: BOMBA DOJAVE SUD SUDOVI UKRAJINA

NEDAVNO OBJAVLJENO