DAN BIOLOŠKE RAZNOLIKOSTI

Dođite u petak u gradski park i otkrijte tajne njegova živog svijeta

Objavljeno, 22. svibnja 2020. Vijesti
# Foto: KOMUNALAC / Aktivnosti u gradskom parku u Koprivnici
AUTOR
Redakcijski tekst

U petak, 22. svibnja, obilježava se Međunarodni dan biološke raznolikosti. Komunalac će ga u Koprivici obilježiti istraživanjem gradskog parka i biljaka i životinja koji se u njemu nalaze.

Vodič će biti Nataša Njegovec, inženjerka hortikulture, osoba koja koprivnički park poznaje u dušu i svakodnevno vodi brigu o njegovom zdravlju, ljepoti i funkcionalnosti.

Šetnja parkom započinje u petak u 14 sati kod paviljona, a namijenjena je svim građanima, od najmlađih do najstarijih, odnosno svima onima koji žele saznati kakve se biljne vrste kriju u parku i kakve se zanimljivosti vežu uz njih.

Ujedinjeni narodi proglasili su 22. svibnja Međunarodnim danom biološke raznolikosti kako bi ukazali na veliku ulogu koju biološka raznolikost ima u održivom razvoju.

Hrvatska pridružila se svijetu u nastojanjima za očuvanje biološke raznolikosti i unapređenje zaštite prirode, a Hrvatski sabor je, donošenjem Zakona o zaštiti prirode, odredio da se 22. svibnja na Međunarodni dan biološke raznolikosti obilježava i Dan zaštite prirode u Hrvatskoj.

Komunalac moli sve koji će doći u park i obilježiti Dan biološke raznolikosti da se pridržavaju mjera socijalnog distanciranja za vrijeme obilaska.


Tagovi: DAN BIOLOšKE RAZNOLIKOSTI KOMUNALAC OBILAZAK PARK

NEDAVNO OBJAVLJENO