POSLOVANJE ODVJETNIČKIH DRUŠTAVA

Dobro im ide i u krizi: odvjetnici zaradili čak 578 milijuna kuna

Objavljeno, 19. veljače 2021. Financijer
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Općinski sud u Koprivnici
AUTOR
Redakcijski tekst

Najpoznatije odvjetničke kuće u Hrvatskoj povećale su dobit proteklih godina, stoji u izvještaju Financijske agencije o poslovanju poduzetnika u pravnim djelatnostima.

Prema tom izvještaju, oko 1200 odvjetničkih društava u Hrvatskoj tijekom 2019. godine ostvarilo je oko dvije milijarde kuna prihoda i čak 578 milijuna kuna neto dobiti.

Najviše prihoda ostvario je ured Hanžeković i partneri: oko 54 milijuna kuna uz neto dobit od 12 milijuna kuna. Na drugome je mjestu društvo Grgić i partneri s 32 milijuna kuna prometa i 11 milijuna kuna dobiti.

Treća je tvrtka Leko i partneri s 26 milijuna kuna prihoda i 8 milijuna kuna profita. Četvrto je odvjetničko društvo Porobija i Porobija s prometom od 24,5 milijuna i neto dobiti od čak 15,4 milijuna kuna što je najviše u Hrvatskoj.

Na petom je mjestu hrvatska podružnica strane pravne tvrtke Wolf Theiss s 21,7 milijuna kuna prometa i 3,3 milijuna kuna neto dobiti.

Zanimljivo je kako u top 10 odvjetničkih ureda u Hrvatskoj više nema društva Mađarić i Lui kojeg vodi poznati koprivnički odvjetnik Josip Mađarić. Još su 2017. godine bili osmi u državi s prihodom od 17 milijuna i dobiti od gotovo 4 milijuna kuna.


Tagovi: FINA ODVJETNICI ZARADA

NEDAVNO OBJAVLJENO