VRAĆA VJERU U PRAVOSUĐE

Dobri sudac Marinu oslobodio plaćanja čak 50.000 kuna kazne

Objavljeno, 10. svibnja 2020. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Palača pravde u Koprivnici / Fotografija nema baš nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Gospodin se zove Miro Jalševec i sudac je prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu.

Vijest počinjemo njegovim imenom jer je u ovome što vam želimo priopćiti upravo on glavni junak. I to kakav. Onaj koji vraća vjeru u ozbiljno poljuljani ugled domaćeg pravosuđa.

A što je to učinio gospodin Jalševec? Vodio je jedan uobičajen postupak protiv vlasnice koja je svoj automobil zaboravila osigurati, registrirati ili odjaviti nakon 14 dana od isteka registracije.

Marina (36) s Brača stigla je sa suprugom u siječnju ove godine u Varaždin u privatnu kliniku koja je njihovu djetetu (9) trebala pomoći da se riješi težeg oblika mucanja. No, kao vlasnica vozila zaboravila je u toj žurbi da joj je sve isteklo još 13. studenog lani.

Policajci su njezina supruga zaustavili oko 16.15 sati blizu Varaždina i protiv njega i Marine podnijeli optužni prijedlog. Prijetila im je kazna do čak 50.000 kuna.

TERAPIJA U KLINICI

A onda je na scenu stupio sudac Miro Jalševec kojem predmet s Marininom pisanom žalbom dolazi u ruke. Bilo je po svemu jasno da je vlasnica vozila počinila ozbiljan prekršaj.

Sudac ju je zbog toga morao proglasiti krivom. No, iskoristio je zakonsku mogućnost i da je oslobodi od plaćanja bilo kakve kazne.

Potegnuli su s Brača do Varaždina zbog djeteta i osmodevnu terapiju i boravak morali su sami platiti sa svojim skromnim primanjima jer to HZZO ne pokriva. Došli su jer su im to preporučili pedijatrica i logoped.

Sve su dokazali dokumentacijom, a odmah po povratku na Brač automobil su registrirali i osigurali.

Varaždinski sudac je zbog toga odlučio da Marina neće platiti ni lipe kazne, premda je počinila teži prekršaj. Gospodin Miro Jalševec.


Tagovi: MIRO JALšEVEC OSLOBODIO SUDAC VARAžDIN

NEDAVNO OBJAVLJENO