Dobit banke ove godine veća 183 posto, prosječna plaća oko 1500 eura

Objavljeno, 07. svibnja 2024. Financijer
# Foto: POBA / ILUSTRACIJA
AUTOR
Robert Mihaljević

Podravska banka iz Koprivnice ostvarila je u prvome kvartalu ove godine prihode iz poslovanja u iznosu 7,1 milijun eura, što je 19 posto više nego u prva tri mjeseca lani.

Neto dobit iznosila je 1,7 milijuna eura i bila je veća za čak 183 posto. U Pobi tumače kako je došlo do značajnog povećanja neto kamatnih prihoda uz manje troškove umanjenja vrijednosti imovine i restrukturiranja.

Neto kamatni prihodi pritom su veći za 26 posto. U toj stavci najviše su rasli kamatni prihodi od banaka (prije svega središnje banke), i to za čak 156 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Neto prihodi od naknada i provizija veći su za 13,6 posto.

Prosječna plaća

Ukupni rashodi za zaposlene veći su za 3,7 posto u odnosu na prvi lanjski kvartal. Kako je Poba u prva tri mjeseca prosječno zapošljavala 228 ljudi, prosječan bruto primitak po radniku iznosio je ove godine oko 2880 eura.

Lani je prosječna neto plaća po zaposlenome iznosila 1464 eura i bila je veća za oko 80 eura nego predlani, navodi se u izvještaju Financijske agencije. Poba je lani poslovala s 4,05 milijuna eura neto dobiti.

Podravska banka danas (utorak) u Koprivnici točno u podne održava glavnu skupštinu dioničara koja će donijeti odluku o isplati dividende. Svim dioničarima isplatit će se 4,5 eura dividende po dionici, a datum isplate je 7. lipnja.


Tagovi: 2024 DOBIT PLAćA POBA PODRAVSKA BANKA PRVI KVARTAL

NEDAVNO OBJAVLJENO