MARKUS PINGGER

Do proljeća se otvara novi veliki trgovački centar u Križevcima: retail park Supernova

Objavljeno, 19. svibnja 2022. Razgovori
# Foto: SUPERNOVA / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Lanac velikih trgovačkih centara Supernova najavio je širenje na manje gradove u Hrvatskoj, i to u retail parkove koji su se pokazali kao pun pogodak.

Direktor austrijske grupacije Markus Pinggera najavljuje dvije nove investicije, retail park Supernova u Križevcima te jedan pored centra Supernove u Zadru, koji će se realizirati do proljeća iduće godine, piše Poslovni dnevnik.

Supernova je investirala više od 500 milijuna eura u biznis trgovačkih centra u devet gradova u Hrvatskoj, a najnoviji Centar Kaptol u Zagrebu nakon dvije godine i uloženih 15 milijuna eura napokon otvara svoja vrata.

“Ključni projekti koje planiramo realizirati do proljeća sljedeće godine su retail park Supernova u Križevcima i retail park pored centra Supernova Zadar.

Što se tiče manjih hrvatskih gradova, onih do 30.000 stanovnika, tamo vidimo priliku za retail parkove koji okupljaju manji broj trgovina od kojih svaka ima vlastiti ulaz i brz pristup parkingu što ih čini iznimno praktičnim za obavljanje svakodnevne kupovine.

Samim time su idealna opcija za povećanje atraktivnosti lokacija. Također, retail parkovi zahtijevaju manja ulaganja investitora, a samim time nude i jeftiniji prostor za zakupce.

To je za manja područja više odgovarajući koncept gdje još ima prostora za širenjem i novim otvaranjima, poput Zadra i Križevaca”, otkrio je Markus Pinggera u razgovoru za Poslovni.

Inače, Supernova se u Križevcima već gradi na prostoru bivše Mesne industrije u Ulici kralja Tomislava.


Tagovi:

NEDAVNO OBJAVLJENO