KOŠTA 440 MILIJUNA

Do kraja godine stiže europski novac za gradnju centra za otpad Piškornice

Objavljeno, 09. rujna 2019. Vijesti
# Foto: Robert Mihaljević (direktor Piškornice Mladen Ružman)
AUTOR
Redakcijski tekst

Javna tvrtka Piškornica do kraja godine očekuje poziv za apliciranje za novac Europske unije kojim će se graditi veliki regionalni centar za gospodarenje otpadom kod Koprivnice.

Najavio je to u ponedjeljak direktor Piškornice Mladen Ružman na Županijskoj skupštini koja je raspravljala o poslovanju tvrtke u vlasništvu četiri županije i općine Koprivnički Ivanec.

“Ukupna investicija teška je 58,8 milijuna eura (oko 440 milijuna kuna, op. a.), a iz europskih fondova osigurat će se 41,7 milijuna eura (oko 310 milijuna)”, otkrio je Ružman.

Ovog časa očekuje se još zeleno svjetlo za studiju izvedivosti projekta koje mora dati Ministarstvo zaštite okoliša.

Zatvorena kompostana

Direktor Piškornice kaže kako su konzultanti prihvatili izmjene u tehnologiji, prema kojima se odustaje od gradnje bioreaktora.

“Umjesto otvorenih ploha na kojima bi stizao takav otpad, imat ćemo kompostiranje zatvorenog tipa sa sušenjem i pročišćavanjem zraka u biofiltrima.

Dakle, to nije tehnologija kakvu imaju riječki centar Marišćina i istarski Kaštijun i kod nas neće biti problema kakve danas imaju oni”, zaključio je Ružman.

Valja naglasiti i kako je izvještaj Piškornice na koncu prošao s velikom većinom glasova skupštinara uz samo jedan glas protiv.


Tagovi: MLADEN RUžMAN PISKORNICA SKUPSTINA

NEDAVNO OBJAVLJENO