STRGALE JOJ NAKIT I UZELE NOVAC

Djevojke pretukle teško pokretnu staricu. Izbile joj zube i slomile protezu

Objavljeno, 29. svibnja 2019. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Djevojka (18) i njezina prijateljica koja je još u bijegu brutalno su pretukle teško pokretnu staricu (75) kojoj su upale u kuću u Varaždinu kako bi je opljačkale. Protiv djevojke podignuta je optužnica i produžen joj je istražni zatvor, a druga počiniteljica nije dostupna tijelima progona.

Djevojke su u ožujku ove godine nepozvane ušle u hodnik obiteljske kuće i tamo zatekle nesretnu staricu koja hoda otežano uz korištenje štapa. Snažno su je odgurnule i bacile na pod te poprskale suzavcem u spreju, a tubom spreja izudarale su je po glavi i tijelu nanijevši joj teške ozljede. Među ostalim, izbile su joj tri zuba i slomile zubnu protezu, nakon čega su joj s ruke uzele zlatni vjenčani prsten, a s vrata strgnule zlatni lančić s medaljonom.

Potom su još pretražile kuću i uzele još jedan prsten, novčanik s bankovnom karticom i novac u iznosu od 920 kuna. Prije odlaska jadnoj ženi zaprijetile su da će joj zapaliti kuću ako pozove policiju.

Optuženu 18-godišnjakinju tereti se i da je nekoliko dana prije toga pozvonila na vrata stana u Varaždinu, nakon čega joj je vrata otvorilo desetogodišnje dijete koje je bilo samo u stanu. Predstavila se kao prijateljica njegove majke i tražila da joj da nešto novca zbog teške materijalne situacije.

“Dijete je uzelo majčin novčanik i dalo joj 200 kuna. Kad je uočila da u novčaniku ima još novca, istrgnula mu ga je iz ruku i uzela još 200 eura”, priopćilo je Općinsko državno odvjetništvo.


Tagovi: NAKIT OPTUZNICA PRETUCENA STARICA

NEDAVNO OBJAVLJENO