Djevojka taksista lažno optužila za silovanje. Bio je tri mjeseca u zatvoru

Objavljeno, 13. listopada 2023. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA / FACEBOOK
AUTOR
Redakcijski tekst

Taksist (27) tri je mjeseca proveo u istražnom zatvoru nakon što ga je djevojka (30) lažno optužila da ju je silovao.

Zbog svega što je proživio u zatvoru i javnosti, država mu mora isplatiti 4100 eura odštete, odlučila je u petak sutkinja. Presuda je nepravomoćna i Republika Hrvatska na nju se može žaliti.

Riječ je o poznatom slučaju iz rujna 2017. godine o kojem su mediji naveliko pisali. Taksist je tada završio u Remetincu zbog sumnje da je silovao pijanu djevojku. Žrtva je policiji ispričala kako su se te noći upoznali u narodnjačkom klubu te su poslije otišli u njegov automobil.

Prijavila ga je drugi dan za silovanje. Tvrdila je kako ju je muškarac odnio do vozila, napastvovao je, a zatim poderao najlonke i gurao prste u spolovilo. Nakon višemjesečne istrage, ispostavilo se kako to nije točno.

No, muškarac je svejedno bio u istražnom zatvoru 61 dan. Tamo je, kaže, zbog stresa smršavio 17 kilograma te je počeoi piti normabele. Nakon izlaska iz zatvora liječio se na psihijatriji. Županijski sud na koncu je odbacio kaznenu prijavu protiv njega i obustavio istragu.

Sutkinja mu je danas u privatnoj parnici za naknadu štete koju je pokrenuo protiv države dosudila još 900 eura odštete, uz ranije dosuđenih 3200 eura. No, RH se na presudu može žaliti.


Tagovi: DJEVOJKA ISTRAžNI ZATVOR LAžNA OPTUžBA ODšTETA SILOVANJE TAKSIST

NEDAVNO OBJAVLJENO