HGSS U AKCIJI

Djevojka krenula u šetnju pa otklizala u desetke metara duboku provaliju!

Objavljeno, 05. lipnja 2021. Vijesti
# Foto: HGSS / Djevojka s HGSS-ovcima na Kraljevu vrhu u Zagorju
AUTOR
Redakcijski tekst

Djevojka može slaviti drugi rođendan nakon što je preživjela avanturu u petak navečer u Zagorju, u kamenolomu Kraljev Vrh kod Stubičkih Toplica.

Djevojka je sa psom krenula u šetnju pa se izgubila. Kad je stigla na rub kamenoloma, pokušala se spustiti te je otklizala nekoliko desetaka metara u provaliju!

“U ranim večernjim satima zaprimili smo poziv u akciju spašavanja koja se, na svu sreću, dobro završila za sve sudionike. Prilikom planinarenja mlađa ženska osoba se izgubila i naišla na rub kamenoloma u Kraljevom Vrhu.

Pokušavajući se spustiti, poskliznula se i otklizala nekoliko desetaka metara u podnožje. U toj po život opasnoj situaciji, srećom, nije zadobila nikakve ozljede. Za njome je zatim krenuo njezin pas, koji je zaglavio na 20-ak metara visokoj “polici”.

Kako pas nije mogao sići sam, a vlasnici nisu mogli do njega, odlučili su kontaktirati HGSS. Došavši na lokaciju spašavatelji su se popeli do psa, kojeg su pomoću užadi osigurali za jednog od spašavatelja i s njim ga spustili na sigurno.

Pas je bio jako suradljiv te mu ovim putem čestitamo na hrabrosti i zahvaljujemo što nije testirao svoje zubiće na našem kolegi.

Mladoj dami ovim putem želimo sretan novi rođendan i puno šetnjica s njezinim ljubimcem po zagorskim bregima”, napomenuli su pripadnici HGSS-ove Stanice Zlatar Bistrica koja je bila sinoć u akciji.


Tagovi: DJEVOJKA HGSS PAS ZAGORJE

NEDAVNO OBJAVLJENO