Djevojčica (3) u autopraonici upala u šaht pun vode i mulja dubok 2,5 metra

Objavljeno, 14. svibnja 2022. Crna kronika
# Foto: VATROGASCI / ILUSTRACIJA / Footgrafija nema baš nikakve veze s događajem iz teksta i samo je ilustrativna
AUTOR
Redakcijski tekst

Trogodišnja djevojčica upala je u šaht dubok 2,5 metra pun vode i mulja u autopraonici jer poklopac šahta nije bio pričvršćen i propisno osiguran.

Jeziv slučaj dogodio se u ožujku oko 12.30 sati u samoposlužnoj autopraonici na području Krapinskih Toplica. Njezin otac prao je automobil, a ona je u jednom trenutku stala na poklopac i upala u šaht te potonula u vodu.

“Odmah sam potrčao i krenuo se plastičnim ljestvama spuštati u taj šaht, ali sam i ja pao jer je pukla prva plastična prečka tih ljestvi. Sva je sreća da sam pao u šaht kraj djeteta, a ne na nju. Dijete je bilo kompletno u mulju kojeg je imala na licu, u ustima.

To je definitivno bio najgori dan u mojem životu. Nakon što sam kćerku izvadio iz šahta, pozvao sam policiju i hitnu, pa je supruga s djetetom u kolima hitne otišla u Klaićevu bolnicu u Zagreb”, ispričao je potreseni otac.

U Klinici za djećje bolesti u Klaićevoj ustanovili su djetetu ozljedu noge te su naveli kako je bila uplašena i nemirna. Drugi dan opet je došla u Kliniku zbog glavobolje i povraćanja.

Dosuđena odšteta

Vlasnik autopraonice za sve je optuživao roditelje jer je, kako je tvrdio, šaht bio neposredno uz prometnicu te čak 20 metara od mjesta gdje je otac prao vozilo.

“Nameće se pitanje kako je dijete od tri godine bez nadzora roditelja moglo otići samo do tog šahta”, upozoravao je vlasnik.

No, sud je kasnije vještačanjem na mjestu nezgode utvrdio da se “šaht nalazi na šljunčanoj površini autopraonice, da je bio udaljen od očevog vozila nepuna dva metra, a da je od glavne prometnice udaljen oko 6 metara”. Šaht je, osim toga, sastavni dio autopraonice.

Zbog cijelog događaja vlasnik autopraonice djevojčici mora platiti oko 6300 kuna odštete te joj nadoknaditi oko 7800 parničnih troškova. Presuda koja je donesena u petak je nepravomoćna i na nju se sudionici mogu žaliti.


Tagovi: AUTOPRAONICA DJEVOJčICA KRAPINSKE TOPLICE šAHT UPALA U šAHT ZAGORJE

NEDAVNO OBJAVLJENO