Djelatnici HEP-a isključili mu struju, on im zaprijetio: Ubit ću vas kad vas nađem

Objavljeno, 01. prosinca 2022. Crna kronika
# Foto: DANICA.HR / ARHIV / ILUSTRACIJA / Fotografija nema baš nikakve veze s događajem iz teksta i samo je ilustrativna
AUTOR
Redakcijski tekst

Neven (35) prijetio je da će ubiti dvojicu zaposlenika HEP-a nakon što su mu isključili struju na obiteljskoj kući zbog neplaćenih računa.

Hepovci su ga u strahu za život prijavili policiji pa je bio uhićen. Sve se događalo sredinom listopada nešto poslije 8 ujutro na širem vrbovečkom području.

“U nakani da ustraši L. i J., koji su toga dana, temeljem radnog naloga na priključku izvršili obustavu isporuke električne energije prema obiteljskoj kući vlasništvo njegove supruge, putem svojeg telefona u više navrata je kontaktirao dežurnog dispečera HEP-a.

Zatražio je informacije o razlogu obustave električne energije, a kada mu je dispečer rekao da je isključena radi dugovanja, povišenim tonom uz psovke počeo je vikati da se vozi po selu, da traži djelatnike Elektre koji su mu isključili struju i da će ih ubiti kada ih pronađe.

Ukoliko ih ne nađe, rekao je da će doći u Elektru u susjedno mjesto i da će tamo ubiti prvu osobu koju sretne. Nakon toga je dežurni dispečer o izrečenim prijetnjama odmah izvijestio voditelja izdvojenog pogona koji je djelatnike HEP-a povukao s terena i prenio im upućene prijetnje”, navodi se u optužnici.

Neven je tijekom ispitivanja naveo da je doista bio ljut i da je svašta psovao, ali HEP-ovim zaposlenicima nije prijetio smrću. No, oni su ga opovrgnuli i rekli da su odmah o svemu obavijestili policiju. Kažu kako su tog dana dobili veći broj naloga za isključenje korisnika s mreže električne energije zbog dugovanja.

Oko 8.15 sati su ušli u ograđeno otvoreno dvorište Nevenove kuće te su na glavnom osiguraču obustavili isporuku električne energije. Radovi su trajali oko 15 minuta, iz kuće nije nitko izlazio, a oni kažu da nisu zvonili niti kucali.

Neven je tijekom ispitivanja zamolio da ne ide u istražni zatvor jer mu je zbog svega žao. Kaže kako kasni s poljoprivrednim radovima, njegovi su dečki na terenu bez gazde, odnosno njega, a što prije želi vidjeti i svoju djecu, govorio je plačnim glasom. Nakon istrage, pušten je na slobodu uz izrečene mjere opreza.

Državno odvjetništvo za njega traži osam mjeseci uvjetnoga zatvora, a kazna se neće izvršiti ako u roku od tri godine ne počini novo kazneno djelo. Elektra mu je, inače, dvaput isključivala struju zbog neplaćanja računa.


Tagovi: HEP ISKLJUčIO STRUJU VRBOVEC ZAPRIJETIO

NEDAVNO OBJAVLJENO