‘Djed’ Plenković obradovao milijun građana. Dobit će 700 milijuna kuna!

Objavljeno, 22. prosinca 2022. Vijesti
# Foto: VLADA RH / DANICA.HR / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Vlada RH na sjednici u četvrtak usvojila je paket mjera pomoći kojim će se određene uštede u ovogodišnjem proračunu preusmjeriti društvenim skupinama kojima je pomoć najpotrebnija.

“Ovo su mjere koje obuhvaćaju umirovljenike s nižim mirovinama, osobe s invaliditetom, nezaposlene i sve korisnike sustava socijalne skrbi, kao i korisnike doplatka za djecu”, poručio je Plenković.

Premijer je otkrio kako će biti dodijeljeno nešto više od 700 milijuna kuna čime će se obuhvatiti gotovo milijun korisnika.

Nabrojao je jednokratnu pomoć umirovljenicima, dodatak za oko 700.000 umirovljenika s mirovinom do 4360 kuna, jednokratnu pomoć nezaposlenima, korisnicima zajamčene minimalne naknade, osobne invalidnine, nacionalne naknade za starije osobe te nezaposlene hrvatske branitelje.

“Osiguravamo i jednokratnu novčanu pomoć korisnicima doplatka za djecu”, nabrajao je premijer, dodavši da će se time obuhvatiti preko 123.000 korisnika, gotovo 250.000 djece, za što je izdvojeno preko 70 milijuna kuna.

Najavio je odluku kojom će jednokratnu novčanu pomoć dobiti stradali u potresu, oni koji su i dalje zbrinuti u privremenom smještaju te nastavak paketa mjera koje traju gotovo dvije godine.

“Riječ je o otpisu potraživanja i naknade za električnu i toplinsku energiju, korištenja autoceste Zagreb-Sisak bez plaćanja cestarine, produženju besplatnog prijevoza vlakom i otpis potraživanja nastalih po osnovi RTV pristojbe stradalima na potresom pogođenim područjima”, poručio je Plenković.

Premijer je na kraju sjednice zaželio svima sretan Božić, obećavši da će, s jednakim entuzijazmom kako su radili ove, u Vladi nastaviti i u godini koja slijedi.

S obzirom da je ta odluka došla iznenada i nenajavljeno, nemali broj je onih koji nagađaju kako nam se bliže izbori. U svakom slučaju, Plenković se današnjom odlukom o isplati jednokratne novčane pomoći uoči Božića za milijun ljudi prometnuo u pravog Djeda Mraza.


Tagovi: DJED MRAZ MILIJUN GRAđANA PLENKOVIć POMOć VLADA

NEDAVNO OBJAVLJENO