NEVJEROJATAN OBRAT

Dječak i svjedok tvrde: Đuro (77) nije naletio na djecu, vozač je bio mlađi!

Objavljeno, 27. lipnja 2019. Vijesti
#
AUTOR
Redakcijski tekst

Đuro Koren (77) nije vozio automobil koji je nedavno naletio na dva prvašića na biciklima nedaleko od Koprivnice! Za upravljačem je tada bila mlađa osoba.

Tvrde to u emisiji Provjereno Nove TV jedan od dječaka i svjedok koji je sve vidio, a emisija će biti objavljena večeras u 22.50 sati.

Provjereno tvrdi kako je jedan od dječaka majci kasnije opisao vozača.

“Kad je vidio njegovu fotografiju u medijima, samo je rekao: ‘Ne, to nije bio on!’ Bio je baš siguran da to nije bio on”, rekla je njegova majka ekipi Nove TV.

Pojavio se, kažu, i svjedok koji kaže da je vidio automobil bez tablica, isti koji je pokosio dječake, a za volanom je bila – mlađa osoba. Sumnja je pala na sina 77-godišnjaka.

„Ma ja ne sakrivam nikoga. Ne znam tko bi vozio. Ubijte me. Desilo se i ja nisam namjerno nikoga gazio“, rekao je za Provjereno Đuro Koren.

Tko je upravljao automobilom, je li 77-godišnji otac uistinu preuzeo krivicu kako bi zaštitio sina, pitaju se novinari Provjerenog.

Bit će, u svakom slučaju, zanimljivo pratiti kako će nakon novih javnih iskaza reagirati koprivnička policija i Općinsko državno odvjetništvo. Odnosno, hoće li ih ispitati. Osim toga, nije poznato niti jesu li tijekom postupka ispitali sina 77-godišnjeg Korena.

Nakon što je naletio na dječake, vozač je pobjegao s mjesta nesreće, ali ostavio je tablicu pa su mu policajci odmah ušli u trag. Tijekom višesatnog ispitivanja kod suca istrage u Koprivnici priznao je da on vozio.

“Pozlilo mi je od vrućine, nisam bio ničega svjestan i slabo se svega sjećam. Ali, da, ja sam vozio automobil tog dana tom cestom”, rekao je pred sucem istrage.

Jedan je dječak prošao bez ozljeda, a drugi se uspješno oporavlja nakon izljeva krvi u mozak i teške operacije u zagrebačkoj Klaićevoj.Tagovi: DJECA đURO KOREN

NEDAVNO OBJAVLJENO