Dječak (8) na kojeg je jučer naletio kamion ima tešku ozljedu mozga

Objavljeno, 16. veljače 2023. Crna kronika
# Foto: GLAS PODRAVINE / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s događajem iz teksta
AUTOR
Redakcijski tekst

U naletu teretnog vozila u srijedu oko 14 sati u naselju Turanovac sjeverno od Virovitice teško je stradao osmogodišnji dječak.

Zbog teških je tjelesnih ozljeda hitno prebačen u Kliniku za dječje bolesti Zagreb, otkrio je portal ICV.

“Primili smo dječaka u dobi od osam godina, ima tešku ozljedu mozga. Dijete je stabilizirano od strane naše anesteziološke službe te primljeno u jedinicu intenzivnog liječenja.

Tamo je uslijedio nastavak stabilizacije pacijenta koji će nadalje biti zbrinut na Klinici za dječje bolesti Zagreb”, rekao je dr. Mladen Kos, kirurg i traumatolog u virovitičkoj bolnici za portal ICV.

Policija o nesreći:

“Do prometne nesreće je došlo kada se 34-godišnji vozač teretnog vozila koprivničkih registarskih oznaka kretao vozilom neprilagođenom brzinom da može vozilo pravovremeno zaustaviti u slučaju incidentne situacije.

Došlo je do udara desne bočne strane teretnog vozila u školsku torbu i tijelo dječaka koji se pješice kretao uz rub kolnika u istom smjeru, te pada dječaka na kolnik. Očevidom je utvrđeno da se kretalo dijelom prometnice na kojoj je zabranjeno kretanje te kategorije vozila, što je i prometnim znakom označeno. 

Temeljem uvida u tahografski zapis iz teretnog vozila utvrđeno je da se neposredno prije prometne nesreće kretalo brzinom za oko 10 km/h većom od za naseljeno mjesto prometnim pravilom dozvoljenih 50 km/h.

Izvanrednim tehničkim pregledom u stanici za tehnički pregled na vozilu su utvrđeni veći nedostaci okarakterizirani kao opasni, no radilo se o tehničkim nedostacima koji nisu imali utjecaja na tijek događanja ove prometne nesreće. Protiv vozača slijedi podnošenje kaznene prijave”, priopćili su u četvrtak iz virovitičke policije.


Tagovi: DJEčAK KAMION PORMETNA TEšKA OZLJEDA TURANOVAC VIROVITICA

NEDAVNO OBJAVLJENO