Dječak (10) ribičkim štapom zakačio struju na pruzi! Teško je stradao

Objavljeno, 21. kolovoza 2023. Crna kronika
# Foto: VATROGASCI / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom i samo je ilustrativna
AUTOR
Redakcijski tekst

Dječak (10) teško je stradao u nesretnom slučaju u nedjelju pred večer na križevačkom području.

Kako javlja policija, dijete je oko 18.50 sati, u Križevcima u Ulici Ljudevita Modeca prelazilo pružni prijelaz i u ruci uspravno držalo ribički štap.

“Ribički štap dodirnuo je električne vodiče te je došlo do prenošenja struje i udara u tijelo djeteta. Dijete je zadobilo ozljede tu mu je pružena liječnička pomoć.

Po zaprimanju liječničke dokumentacije, policijski službenici će dostaviti izvješće nadležnom državnom odvjetništvu”, rekli su jutros u koprivničkoj Policijskoj upravi.

Dječak je nakon strujnog udara pao na željezničku prugu i ostao nepomično ležati. Srećom, spašen je i dobro se oporavlja, doznajemo danas.

Slična nesreća dogodila se lani u prosincu poznatom koprivničkom umjetniku i strastvenom ribolovcu Branimiru Dolencu (65) na ribolovu u okolici Ludbrega.

On je u jednom trenutku svojim ribičkim štapom dodirnuo vodove električne mreže. Zbog jakog strujnog udara zadobio je teške ozljede opasne po život. Nesreća se dogodila na ribnjaku u Selniku kod Ludbrega.

Ribič je tijekom ribolova podigao u zrak štap dužine 13 metara te vrh približio električnim vodovima koji prolaze iznad ribnjaka na visini od oko 13 metara od tla.

“Došlo je do prijenosa električnog naboja s vodova na štap koji je muškarac držao u ruci, pri čemu je zadobio ozljede u vidu opeklina po tijelu”, rekla je tada varaždinska policija.

Dolenes se, srećom, oporavio nakon teškog stradavanja.


Tagovi: DJECAK KRIZEVCI PRUGA RIBICKI STAP

NEDAVNO OBJAVLJENO