Direktori Podravke i Hrvatskih šuma sadili novu šumu kod Koprivnice

Objavljeno, 16. studenoga 2023. Zeleno
# Foto: PODRAVKA / Upravitelj koprivničke Šumarije Damir Felak, čelnik Hrvatskih šuma Nediljko Dujić i šefica Podravke Martina Dalić
AUTOR
Redakcijski tekst

Podravka je s Hrvatskim šumama potpisala sporazum o sanaciji i obnovi šuma, a tom su prigodom posađene prve sadnice hrasta lužnjaka na području Sokolovca kod Koprivnice.

Sadnji su prisustvovali predsjednici i članovi uprava obje kompanije. Predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić je pritom izjavila kako će time doprinijeti čišćem okolišu i bioraznolikosti te predano nastaviti raditi na smanjenju svog ugljičnog otiska.

“Kako poslovica kaže, najbolje vrijeme za posaditi drvo bilo je prije 20, a sljedeće najbolje vrijeme je danas“, izjavio je predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Nediljko Dujić.

Zajednički projekt pošumljavanja odvijat će se na dvije lokacije: kod Koprivnice (Sokolovac) i kod Delnica (Vrbovsko). Posadit će se 4000 hrasta lužnjaka u Sokolovcu i 10.000 obične bukve u Vrbovskom. Podravka će osigurati sredstva u iznosu većem od 33.000 eura.

Inače, Podravka se u svojoj strategiji održivog poslovanja do 2030. godine obvezala posaditi čak 100.000 stabala diljem Hrvatske


Tagovi: HRVATSKE šUME MARTINA DALIć NEDILJKO DUJIć PODRAVKA SADNJA šUME SOKOLOVAC šUMA

NEDAVNO OBJAVLJENO