PRIJETI MU ZATVOR

Direktor svojim radnicima nije htio isplatiti plaće jer su otišli na bolovanje

Objavljeno, 25. srpnja 2019. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / ARHIV / ILUSTRACIJA / Općinski sud u Koprivnici - fotografija nema baš nikakve veze s događajem iz teksta
AUTOR
Redakcijski tekst

Mladi direktor (27) jedne tvrtke na području Međimurja odlučio je da za dvoje svojih zaposlenika, muškarca i ženu, ne mora isplatiti plaće dok su na bolovanju.

Radnica i radnik izbivali su s posla od srpnja do rujna prošle godine i poslodavcu su uredno dostavili liječničke potvrde. No, direktor se nije dao smesti: odlučio ih je zakinuti za ukupno 18.800 kuna te im nije dostavio obračun neisplaćenih plaća.

Zaposlenici su ga zbog toga prijavili, a Općinsko državno odvjetništvo je nakon brze istrage protiv njega podignulo optužnicu “zbog počinjenja kaznenog djela neisplate plaće”. Za to kazneno djelo predviđeno je do tri godine zatvora.

“Optužnicom se 27-godišnjaka tereti da kao direktor trgovačkog društva, od srpnja do rujna 2018. u Čakovcu, nije za dvoje zaposlenika isplatio plaću niti naknadu plaće za vrijeme bolovanja u ukupnom iznosu većem od 18.800 kuna, iako je to mogao učiniti”, priopćili su čakovečki tužitelji.


Tagovi: DIREKTOR PLAćE RADNICI

NEDAVNO OBJAVLJENO