ČETIRI PUTA OSUĐIVAN

Direktor s osnovnom školom uspio prevariti još jednu poznatu tvrtku

Objavljeno, 09. listopada 2019. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA (direktor naručio svinjske polovice koje nikad nije platio)
AUTOR
Redakcijski tekst

Krunoslav Leboš (38), prevarant iz Križevaca, opet će morati na sud jer je protiv njega podignuta nova optužnica za financijsku štetu koju je počinio drugom poduzeću.

Tereti ga se da je kao direktor društva Leboš j.d.o.o. iz Gradeca slatinsku Mesopreradu prevario za oko 10.000 kuna. Od njih je naručio deset svinjskih polovica koje su mu isporučene, ali nikad ih nije platio.

Mesoprerada pokušala se naplatiti ovrhom na svim njegovim računima, ali brzo je uslijedio hladan tuš. Fina ih je izvijestila kako nema podataka o transakcijskim računima Krunoslava Leboša, niti postoje podaci o bilo kakvim računima poduzeća Leboš.

Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu i za Leboša traži deset mjeseci bezuvjetnog zatvora. Tijekom istrage ispostavilo se kako je čovjek već četiri puta pravomoćno osuđivan, uglavnom na uvjetne kazne. Dvaput za prijevaru, jednom za nelegalnu trgovinu i jednom za prijetnju.

Naručio još robe

Zaposlenik Mesoprerade svjedočio je kako je s Lebošem dogovorio isporuku deset svinjskih polovica ukupne težine 531 kilogram. Kao jamstvo plaćanja dao mu je bjanko zadužnicu na 100.000 kuna, premda poduzeće nije imalo čak ni otvoren račun.

Leboš se branio kako je polovice odmah preprodao jednom mesaru koji mu je trebao platiti 16 kuna za kilogram. To je ukupno oko 8500 kuna, odnosno 1500 kuna manje od nabavne cijene. Računica mu, dakle, nikako ne drži vodu.

No, žali se optuženik, mesar mu novac nikad nije dao, a nije imao sreće ni s mesnicom u Dubrovniku koja je u međuvremenu propala.

“Sve smo dogovarali u Hagnju, a isplata robe bila je u Cugovcu. Sad radim kao nadničar, a Mesopreradu nisam kontaktirao kako bih podmirio dug”, naveo je Krunoslav.

“Nakon preuzimanja robe, Leboš mi se javio, rekao da je zadovoljan i usmeno naručio još svinjskih polovica u vrijednosti 30.000 kuna. No, rekao sam mu da to mora avansno platiti, nakon čega se više nikada nije javio”, ispričao je komercijalist Mesoprerade.

Lebošu će se suditi na Općinskom sudu u Bjelovaru, a proglasi li ga se krivim, čeka ga bezuvjetni desetomjesečni zatvor. Inače, završio je samo osnovnu školu.


Tagovi: DIREKTOR OSNOVNA SKOLA SVINJSKE POLOVICE

NEDAVNO OBJAVLJENO